dilluns, 18 de juny del 2012

El Platges de Mataró ho tornarà a intentar amb Quique Spà a la banqueta




El Platges de Mataró es queda a les portes de l’ascens, però la temporada que ve ho tornarà a intentar amb Quique Spà. El tècnic ha renovat un any més amb l’entitat mataronina. La intenció és reforçar l’equip amb un base i jugadors interiors, però l’economia del club condicionarà els fitxatges.
El Platges de Mataró, que havia deixat escapar la primera oportunitat d’assolir l’ascens en l’eliminatòria de semifinals contra els Lluïsos de Gràcia, va tornar a perdre en el partit pel tercer lloc contra el Reus Ploms. Finalment, el conjunt del Baix Camp acompanyarà els Lluïsos i el Sant Josep a la Lliga EBA. El partit es disputava, precisament, a la pista neutral del club badaloní. El Reus es va mostrar més constant i sòlid al llarg del partit i va acabar guanyant per un còmode 76 a 86. 21 punts, va ser la màxima diferència del Reus, que va controlar el marcador durant gairebé tot el partit.
El rival dels mataronins va tancar millor el rebot i va disposar de més opcions per anotar. Fins a quatre jugadors van arribar o superar la barrera dels deu punts; Torres, 20. Cubillas, 17. Paricio, 16. I Penas, 10. A la banda del Platges, Paco Hernández, que jugava l’últim partit de la seva carrera, va ser el jugador més ben valorat amb 20 punts i 11 rebots. Llorenç Mons també va anotar 20 punts, amb un 4 de 12 en triples. Jordi Ventura va jugar 21 minuts en el seu últim partit. El capità dels mataronins es retira cansat dels problemes físics i conscient que ha suportat una càrrega psicològica important durant l’última dècada. Ventura va anotar 8 punts i va repartir dues assistències en el seu partit de comiat. L’hora dels adéus no va acabar amb un somriure, tal i com era el desig del club per agrair la feina i el compromís de Ventura i Hernández amb el club.
El Reus Ploms, que arribava més sencer i en millors condicions físiques al partit, es va emportar la tercera plaça i l’últim bitllet en joc per pujar a la Lliga EBA. En l’altre partit de la fase final, els Lluïsos de Gràcia es va imposar al Sant Josep, 82 a 77, per proclamar-se campions de la Copa Catalunya 2011-2012.
Tocarà descansar uns dies i recuperar forces en tots els sentits, a nivell físic però també mental. La intenció és aixecar-se ràpid del cop i començar a treballar per il•lusionar-se amb la temporada que ve. D’entrada, Quique Spà confirma que ha acceptat l’oferta de renovació del club. Una bona notícia, assegurar la continuïtat d’un tècnic que podria entrenar a categories més altes.
Spà també ha volgut avançar que Marc Forcada, tot i la lesió als lligaments del genoll que el mantindrà fora de les pistes uns sis mesos, seguirà formant part de la plantilla mataronina. L’aler-pivot tenia ofertes de la Lliga EBA, però té una vinculació molt especial amb el Platges i prefereix seguir a Mataró.
En qualsevol cas, Forcada serà una mena de reforç d’hivern perquè no podrà tornar a jugar fins el mes de novembre o desembre. En matèria de fitxatges, el Platges treballarà per incorporar un base, i un parell o tres de jugadors interiors.
Com sempre, el Platges seguirà apostant pels joves de la casa i la temporada  que ve també podríem veure més jugadors de les categories inferiors debutant amb el primer equip.

publicat per
Marc Mayola
18 de juny de 2012