diumenge, 27 de maig del 2012

El Platges supera la primera eliminatòria de la fase d’ascens

El conjunt mataroní derrota 78-72 a l’Igualada i ara s’haurà d’enfrontar al Lluïsos de Gràcia

El Platges de Mataró va guanyar al CB Igualada 78-72 en el partit de tornada de la primera eliminatòria de la fase d’ascens a Lliga EBA, i ara s’enfrontarà al conjunt barceloní dels Lluïsos de Gràcia a semifinals.
Tot i patir la baixa de Forcada que es va lesionar en el partit d’anada, el Platges va tornar a guanyar el CB Igualada, aquest 78-72, en un partit que va estar disputat fins al final. Recordem que els mataronins només portaven un punt d’avantatge del partit d’anada (70-71), i això feia que els homes entrenats per Quique Spà estiguessin obligats a guanyar.

El primer quart del matx va ser molt igualat amb els dos equips anotant amb facilitat, el Platges amb un joc ràpid, elèctric i amb un gran encert des de la línia de tres, i l’Igualada anotant des de sota l’anella gràcies a les cistelles dels seus homes interiors. El primer quart va acabar amb un ajustat 20-18 a favor de l’equip groc. En el segon període els jugadors de banqueta del Platges es van mostrar molt superiors als del conjunt visitant i el Platges es va arribar a posar set punts a dalt. Però quan el Platges semblava que podia trencar  el matx, els visitants van reaccionar en els darrers instants i van marxar al descans perdent només de quatre punts (37-33).

Els visitants capgiren el marcador
A la represa el Platges va sortir més endollat en el partit que el seu rival i en els primers minuts de joc del tercer període va agafar un avantatge de 9 punts que podia encarrilar la victòria i la classificació. Però els de l’Anoia no es van rendir i amb el suport d’un nombrós grup de seguidors que van venir d’Igualada van reaccionar. Tot això en uns moments que el Platges va semblar desaparèixer del matx i que va veure com s’arribava al darrer quart amb només un punt d’avantatge (51-50.

Mons surt al rescat
En els primers instants de joc del darrer quart les coses encara van empitjorar una mica quan els visitants van donar la volta en el marcador i es van posar sis punts a dalt en el marcador. Això va fer que el tècnic mataroní aturés el partit amb un temps per donar noves instruccions al seus jugadors. I la veritat és que el temps mort va donar resultats, el jugadors grocs es van tranquil•litzar i gràcies a dos triples consecutius de Llorenç Mons van igualar el matx. En els darrers minuts de partit el Platges amb un gran encert des de la línia de tres i amb un control absolut del ritme de partit va acabar guanyant un matx que se li hi havia complicat i molt.

El Lluïsos de Gràcia és el pròxim rival
El Lluïsos de Gràcia serà el pròxim rival del Platges, els barcelonins han derrotat el CB Salt 72-60 remuntant els 10 de desavantatge que tenien del partit d’anada (54-44). El primer partit es disputarà la setmana que ve a Barcelona,mentre que la la tornada a Mataró serà el cap de setmana del 9 i 10 de juny. Si el conjunt mataroní superar a l’equip gracienc assolirà l’ascens a Lliga EBA.