dimarts, 1 de maig del 2012

El Platges de Mataró, campió de Catalunya júnior




El júnior de la UE Mataró ha derrotat el Femení Sant Adrià en un final molt ajustat (55-51). Centenars d’aficionats s’han acostat al Palau Josep Mora per veure un partit dels que fan afició, carregat d’emoció, nervis i bon bàsquet.

El Platges de Mataró celebra el títol de Campió de Catalunya. Foto: Esportfemeni.com
Sensacional desenllaç el que ha tingut el Campionat de Catalunya júnior en la seva final. De res valien els precedents que han enfrontat unes quantes vegades Mataró i Sant Adrià aquesta temporada. Es tractava d’una final a partit únic i prova d’això era l’immillorable aspecte que oferien les grades del Palau, arrebossades de públic que venia a gaudir de bon bàsquet i a fer costat al seu equip en un moment tan decisiu.
El partit ha començat amb un Sant Adrià que ha sortit sense complexes a plantar cara. Des de la defensa, les liles han pogut frenar el Mataró en els inicis, posant obstacles perquè no poguessin desenvolupar el seu joc. Ha estat a mitjans del període quan a través de transicions, les amfitriones han obert una mica de forat amb un parcial de 8-0, que ràpidament ha estat contestat però pel Sant Adrià, ajustant de nou el marcador. Acte seguit, el Mataró ha tingut els seus millors minuts, gràcies a l’entrada en joc definitiva de Neus Bermejo i Ariadna Pujol, que han anotat entre les dues 16 dels 18 punts de l’equip en el segon quart. El Sant Adrià resistia des dels comandaments de Marta Montoliu passant pel treball dins la pintura, però abans d’arribar al descans, les grogues han tornat a posar terra de per mig, agafant un interessant avantatge de 8 punts (33-25).
Si el Mataró havia tingut els seus minuts dolços abans del descans, a la segona meitat ha aparegut el millor Sant Adrià, que ha estat a punt d’aconseguir la remuntada. De nou, una defensa molt tancada i dura ha dificultat el treball d’un Mataró que ha estat una bona estona sense anotar. D’aquest Mataró desconegut se n’han aprofitat les de Jordi Vizcaíno per retallar distàncies i tornar a entrar al partit. Quan pitjor ho passava el seu equip però, Neus Bermejo ha tornat la calma, apagant el foc amb dues accions (un triple i un 2+1) que semblaven deixar el Sant Adrià molt tocat (43-33). La rèplica lila quedaria personificada en una sensacional Gala Mestres, que després de passar molts minuts a la banqueta per culpa de les faltes personals, ha compensat la seva absència amb una autèntica exhibició ofensiva que ha fet somiar el seu equip i la nombrosa i sorollosa afició del Sant Adrià. Ben ajudada per Montoliu, Mestres ha exercit de líder innata per col·locar un parcial de 4-13 entre final del tercer quart i inici del darrer que ha deixat les liles a només un punt (47-46). El tècnic del Mataró, César Aneas, ha reaccionat a temps parant el partit, i responent amb un triple de Núria Talavera i un aclarat d’Ari Pujol que salvaven de moment el seu equip (52-46). Però Gala Mestres no havia dit l’última paraula, i tornava a contestar amb un 2+1 marca de la casa, el primer pas perquè el Sant Adrià es tornés a posar a un punt després que Elena Orts convertís dos tirs lliures (52-51). Necessitava el Mataró apagar el foc si no volia veure com el Sant Adrià, que s’ho començava a creure, incendiava el seu Palau per endur-se la final. I de nou quan l’equip estava en una situació delicada, Neus Bermejo ha tornat a treure el fusell, i amb un triple espectacular feia esclatar l’afició local amb el 55-51 que ja seria definitiu. En els dos minuts restants, el Mataró s’ha dedicat a defensar amb molta intensitat i res ha pogut fer el Sant Adrià per donar-li la volta a la situació, tot i que marxa de Mataró amb el cap ben alt pel bon partit realitzat. Amb millors sensacions encara, el Platges de Mataró es proclama campió de Catalunya júnior confirmant a la Final a 4 la superioritat i regularitat que ha mostrat al llarg de tota la temporada.
Fitxa tècnica:
Monster – Platges de Mataró (55): L. Flores (3), A. Pujol (14), N. Bermejo (25), C. Guri (4), C. Conejos (2) – cinc inicial – N. Talavera (7), S. Peiris, M. Teixidó, C. Pujol, A. Vidal, L. Farreras i S. Trawally.
Femení Sant Adrià (51): M. Montoliu (13), V. Verbo (8), G. Mestres (18), M. Casanovas, E. Orts (5) – cinc inicial – À. Farré, Q. Coll (1), B. Hervás, I. Úbeda (6), C. Lobo, L. Grau i A. Povedano.
Parcials: 15-13 / 18-12 (33-25) // 11-11 (44-36) / 11-15 (55-51)
Àrbitres: J. Bartolomé i J. Reniu

PUBLICAT PER
ORIOL BORRAS
29 ABRIL DE 2012