dijous, 3 de maig del 2012

El "Mikado" arriba a la Unió Social de Flix


                                       

El Mikado és el nom de la representació de teatre situada a la època imperial del Japó, interpretada pel grup de la Sala Cabanyes de Mataró (www.salacabanyes.cat) que tindrà lloc el proper dissabte 5 de maig, a les 22.00h. a la Unió Social de Flix (Girona, 6).
Els autors són W.S. Gilbert i Arthur Sullivan i la direcció artística és a càrrec de Marc Molina. Argument: L'Emperador del Japó prohibeix el flirteig sota pena de decapitació, i a Titipú es nomena un nou botxí, en Ko-Ko. Una sèrie de divertides situacions faran que el fill del mateix Emperador es pugui escapolir de casar-se amb Katisa per poder fer-ho amb el seu amor Yum-Yum sense perdre el cap a mans del botxí.
Aquest espectacle s'emmarca en l'Espai A, Xarxa d'arts Escèniques Amateurs de Catalunya, que impulsen la Federació d'Ateneus de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, tots membres de l'Ens de Comunicació Associativa.
La iniciativa crea per primera vegada una programació estable d'espectacles amateurs de teatre, dansa, música i cant coral, que circulen entre els ateneus catalans. Hi participen 16 teatres que  programaran al voltant de 50 espectacles La primera programació tindrà lloc entre gener i maig de 2012.
El projecte és el resultat de la col·laboració entre les diverses federacions de cultura popular i permetrà vincular la ingent producció amateur del nostre país i la xarxa d'equipaments associatius i ateneístics.
Els objectius d'Espai A són:  Millorar l'explotació de les produccions amateurs, donant-los visibilitat i recorregut; posar en valor la qualitat de gran part de les produccions culturals amateurs.
Així mateix, augmentar l'ús dels espais escènics dels ateneus; crear una xarxa d'espais i produccions amateurs amb continuïtat, amb una programació estable de cultura amateur; crear nous públics de proximitat per a la cultura i fomentar la col·laboració entre les diverses federacions de la cultura amateur, són altres objectius del projecte

publicat per
3 de maig de 2012