divendres, 6 d’abril del 2012

L’Infantil A Femení guanya el Torneig Cadet de Setmana Santa d’Arenys de Munt

L’Infantil A Femení arribava a aquesta Setmana Santa amb una trajectòria molt positiva en la que, en aquesta temporada, havia guanyat 25 partits per només una derrota. Sent l’únic equip invicte dels dos grups de A1 de categoria infantil durant la Fase Regular.

Durant aquests dies al nostre jove equip se li ha presentat un repte encara més difícil. L’organització del II Torneig Cadet d’Arenys de Munt convidava al nostre infantil a mesurar-se davant equips cadets que estan competint en Interterritorial i nivell A. Aquesta oportunitat significava un gran repte que permetia afrontar els partits contra jugadores més experimentades i amb més físic.

El primer repte va ser el C.B. Nou Esplugues que està competint en el grup 4 de Interterritorial Cadet. Equip físic i amb molta alçada que imposava amb la seva presència a les nostres infantils. Però un bon inici buscant el rival a tota la pista, dificultant la seva circulació de pilota va permetre robar i córrer avançant en el marcador. El primer quart acabava amb un 16 a 8 per les de Mataró. El segon quart amb l’altre quintet en pista es tornava a guanyar arribant a la mitja part amb un 25 a 13 al marcador. La segona part va ser un recital de les noies de César Aneas, sense la pressió de pensar que s’enfrontaven a jugadores dos anys més grans, van desplegar el seu millor bàsquet tancant el partit 58-18.

El segon repte era el Cadet A del FC. Martinenc. Equip molt físic, molt fort, amb molts més recursos tècnics que les d’Esplugues i amb diversitat d’estratègies defensives. Es presentava una final molt dura en la qual les jugadores de Mataró haurien de donar tot el millor. L’entrenador de Martinenc sabedor que s’enfrontava a un equip infantil va afrontar el partit plantejant durant molts moments del partit una defensa en zona desconeguda per a les nostres jugadores i a la qual no estan acostumades a enfrontar-se.

Martinenc va començar amb una defensa zonal 1-3-1, és una zona dinàmica, on les jugadores no es limitaven a guardar la seva posició a la pista, sinó que treballaven activament per recuperar la pilota i forçar el Mataró a cometre errors. Les de César Aneas acostumades al joc infantil, aprofitant tota la pista, fan que la pilota circuli fins a les cantonades on es trobava que les de Martinenc feien traps (2×1) a les cantonades, situació en la que 2 defensores molt mes grans i forts tancaven a les nostres jugadores atacants dificultant el nostre joc. Aquesta situació feia que les mataronines no poguessin jugar com estan acostumades. Però un gran esforç col·lectiu amb bones aportacions individuals ens permetia arribar al final del primer quart 17 a 8

Davant la necessitat de recuperar distància en el marcador,  les del Martinenc van sortir en el segon quart amb una defensa individual. Les de Mataró amb avantatge al marcador i davant una defensa més coneguda jugaven amb més soltesa. Com en el primer quart buscaven a les de Barcelona a tota la pista posant-les en situacions molt compromeses per passar camp i convertint els atacs en molt curts, aconseguint que no tinguessin bones seleccions de tir i en diverses ocasions se’ls acabessin les possessions de 24 segons . Així en tota la primera part Martinenc només va anotar 3 accions de camp, la resta van ser tirs lliures. S’arribava al descans amb domini de Mataró per 29 a 14.

Tota la segona part va ser una còpia de la primera, un extraordinari treball defensiu era la base per a realitzar bons atacs. Amb l’avantatge suficient al marcador César Aneas es va permetre provar diferents jugades, situacions de partit, combinacions de jugadores i convertint la final en un festival de joc, brindant a la grada un bon espectacle. Així s’arribava al final amb el resultat de 61 a 30, convertint el nostre infantil en l’equip guanyador del II Torneig Cadet de Setmana Santa d’Arenys de Munt.

En el concurs de triples Esther Murat va ser la guanyadora amb 30 triples en les tres sèries d’1 minut i Berta Cejudo en segon lloc amb 27 triples.