dijous, 5 d’abril del 2012

L’Infantil “B” femení, campió del torneig “Ciutat de Viladecans”.




L’Infantil “B” va poder gaudir d’un magnífic cap de setmana de bàsquet a les impressionants instal·lacions de l’Àtrium de Viladecans.

El primer dia, dissabte 31, les nenes de la UEM van jugar contra Básket Lupus de Saragossa.

El partit va ser complicat, jugat sota reglament FEB com a deferència de la organització al equip aragonès. Les nenes van poder “patir” les primeres defenses zonals, sense maquillatges, de la seva vida.

Lupus va sortir amb una zona press 3-1-1 a tota la pista i després es tancaven amb una zona 2-3.

El Marc, a la banda, dirigia la sortida de la pressió, fins que les nenes van anar agafant els automatismes per fer la sortida de pilota sense bots, evitar els traps, passar i tallar per tornar a oferir-se com a receptores, ocupar el espais sense defensa i anar llegint el què vol fer la defensa en cada moment.

Però 40 minuts evitant zona press 3-1-1  i atacant contra una zona 2-3 experimentada, són molts minuts.

Les de Mataró es van imposar per un +10 final, comandant el marcador durant tot el partit, però sense poder acabar de desenganxar-se. Els bons fonaments i millor tècnica individual de les pre-infantils i mini’s de la Unió es van imposar a la tàctica defensiva i més físic de les infantils de Lupus Saragossa.

El segon partit i final del torneig, va ser diumenge 1. El rival era Basquet Xamba de Vilafranca que dissabte s’havia desfet amb certa comoditat de l’amfitrió , Basquet Femení Viladecans.

Aquest va ser un partit per gaudir, dos equips amb propostes semblants, defenses individuals tota la pista, sense sistemes en atac, joc lliure amb aplicació de conceptes treballats i bona tècnica individual tots dos equips.

Les del maresme van anar agafant lleugeres diferències amb bones defenses i ràpids contraatacs, les del Penedès dominant el rebot es mantenien dins el partit, la superioritat física i alçada eren pel Xamba.

L’entrenador de Vilafranca comença a posar cada vegada més centímetres a la pista, veient que podia ser clau per capgirar el marcador partit, però perd velocitat per defensar  i totes les seves jugadores acaben jugant més properes a les cistelles, més tancades. Aquí és on les de Mataró, comencen a fer cistelles des de mitja i llarga distància, amb alts percentatges, incrementant la diferència en el marcador, alhora que defensen encara més fort, lluiten tots els rebots i totes les pilotes dividides per suplir la inferioritat física.

El matx acaba amb una diferència de +19 per les de la Unió Esportiva.

Felicitats a les nenes que amb sis del ’99 i tres del ’00 que es van enfrontar a dos equips del ’98, ho van donar tot i es van poder endur el torneig.

publicat per