dimarts, 3 d’abril del 2012

El Platges de Mataró arriba a Setmana Santa en ratxa i com a líder sòlid de Copa Catalunya




Experiència, qualitat i un estat de gràcia que supera qualsevol adversitat. El Platges de Mataró enllaça la desena victòria consecutiva i referma el seu lideratge just abans de l’aturada de la lliga per Setmana Santa.
Deu victòries consecutives i una segona volta immaculada per un equip que havia començat la temporada amb certs dubtes. Una vegada finalitzat amb èxit el procés d’aclimatació a la nova categoria, el Platges està demostrant allò que la majoria d’analistes comentaven; la plantilla mataronina és una de les més potents de la categoria i té capacitat per aconseguir l’ascens. Jordi Ventura és el capità de l’equip.
El Platges va superar el Quart a domicili, 76 a 80, per arrodonir la ratxa a deu victòries consecutives. Nou assalt a una pista gairebé inexpugnable. Els mataronins van reaccionar en el moment just, amb la mentalitat guanyadora necessària, per capgirar la situació quan els locals dominaven el partit. Al final, la Unió va imposar la seva major experiència. Així ho explica el tècnic del Platges, Quique Spà.
Experiència, però també una qualitat individual evident, normalment superior al rival i, sobretot, la dinàmica positiva. Ara mateix surt tot, i qualsevol adversitat sembla un joc de nens pel Platges.
Ventura també remarca aquest estat de gràcia dels mataronins. El capità parla d’una confiança cega en les possibilitats de l’equip i en l’estat de forma de tots els jugadors que formen la plantilla.
Els mataronins refermen el seu lideratge i buscaran defensar-lo de cara l’últim tram de la fase regular. Els quatre primers jugaran una eliminatòria d’accés a la decisiva final four. En última instància, Ventura té clar que la plantilla podria treure profit del seu ofici, d’una contrastada experiència que encarnen jugadors com Paco Hernández, Marc Forcada, o el propi base i capità de l’equip.
Un Ventura, però, que haurà de cuidar-se per arribar en bones condicions als partits més importants de la temporada. El base arrossega problemes al peu i al genoll i, aquesta temporada, ha de dosificar els minuts de joc. Quique Spà l’està gestionant amb encert per no forçar la màquina més del compte. Després de molts anys jugant 40 minuts setmana rere setmana, Ventura pateix ara les conseqüències pròpies del desgast esportiu.
Jordi Ventura agrairà l’aturada de la lliga per Setmana Santa. És un dels jugadors que podrà recuperar forces i desconnectar de la tensió competitiva que ha arrossegat l’equip durant mesos El tècnic del Platges, Quique Spà, ha programat dues setmanes amb un total de cinc sessions d’entrenament. D’aquesta manera, disminueix una mica el ritme habitual.
L’aturada, doncs, anirà bé per recuperar efectius, però Spà admet que parar ara sap greu perquè la plantilla té ganes de seguir estirant la ratxa victoriosa. Caldrà esperar al dia 15 per tornar a competir. El tècnic local creu que una setmana sense partit de lliga no passarà factura a la dinàmica.
El Platges lidera el grup 1 de Copa Catalunya amb un balanç de 19 victòries i 6 derrotes. Només queden cinc partits per acabar la fase regular. El primer classificat d’aquest grup s’enfrontarà al quart del segon en una eliminatòria d’anada i tornada amb el bitllet a la final four en joc.

publicat per
Marc Mayola
3 abril de 2012