diumenge, 29 d’abril del 2012

El júnior femení del Platges campió de Catalunya

Les mataronines s’han imposat a la final del Campionat de Catalunya al Sant Adrià per un ajustat 55-51

El júnior femení del Platges de Mataró s’ha proclamat per quart any consecutiu campió de Catalunya júnior. Les mataronines s’han fet amb el títol després de derrotar 55-51 al Sant Adrià a la final catalana disputada al Palau Josep Mora de Mataró. Després d’un partit molt intens i davant un rival que no s’ha rendit en cap moment, el conjunt entrenat per Cesar Aneas s’ha proclamat campió de Catalunya i anirà als Campionats d’Espanya de Saragossa com un dels ferms aspirants al títol.

Inici igualat
El matx ha estat un estira i arronsa entre un Platges que sempre ha manat en el marcador i un Sant Adrià que no s¡ha rendit mai i que ha fet que el conjunt mataroní no pogués cantar victòria fins al darrer segon del matx. En el primer quart la igualtat ha estat màxima i ha acabat amb un ajustat 15-13 a favor de les locals.

En el segon quart el Platges gràcies a una bona defensa i a ràpides transicions en atac ha anat ampliant diferències fins arribar als 11 punts (33-22). Però en la darrera jugada del quart el Sant Adrià ha anotat un triple i ha deixat una mica més igualat el matx (33-25).

A la represa el Sant Adrià ha portat el matx al seu terreny amb un joc molt més lent i amb continues interrupcions. Això ha fet que el Platges perdés una mica el nord i que es precipités des de la línia de tres atac rere atac sense trobar cistella. Però quan les visitants estaven més a prop d’empatar el partit, el conjunt groc ha reaccionat i s’ha tornat a marxar en el marcador fins als 11 punts. Però com ja havia passat al segon quart un altre triple aquest cop de Gala ha tornat a acostar al Sant Adrià en el marcador (44-36).

El Sant Adrià s’acosta a un punt
En el darrer període sembla que les mataronines en un moment o altre donarien el cop de gràcia al seu rival, però la manca d’encert de cara a cistella de les mataronines i els punts de Gala han fet que el Sant Adrià s’acostés a tant sols un punt en el marcador. Això ha fet que el tècnic local Cesar Aneas demanés un temps mort. L’aturada ha calmat els ànims d’un Platges que no trobava a la seva jugadora més decisiva Ariadna Pujol que estava patint una fèrria defensa individual a tota la pista.

Triple salvador de Núria Talavera
Però a la jugada posterior del temps mort Núria Talavera ha anotat un triple que ha llençat ha reactivat a l’equip mataroní. Més tard un altre triple de Neus Bermejo i una cistella en penetració d’Ariadna Pujol han donat un petit coixí de punts per afrontar els dos darrers minuts de joc. En aquest tram final el Sant Adrià ho ha intentat tot, i malgrat dominar el rebot ofensiu i disposar de nombrosos de tir no ha estat gens encertat, i ha vist com un Platges una mica nerviós i precipitat en els seus darrers atacs s’emportava el partit i el títol català.

L’equip del Platges entrenat per Cesar Aneas està format per:  Ariadna Pujol, Neus Bermejo, Cristina Pujol, Laia Flores, Claudia Guri, Núria Talavera, Cristina Conejos, Laura Farreras, Andrea Vidal, Mariona Teixidó, Susanna Peiris i Sira Trawalli.

El Girona acaba tercer
El Monster Platges de Mataró com a campió català, el Sant Adrià com a subcampió, i l’UNI Girona que ha superat al Segle XXI 66-63 en el partit pel tercer i quart lloc seran els tres equips catalans que disputaran el Campionat d’Espanya que es disputaran aquest més de maig a Saragossa. Comentar que durant els dos dies que ha durat la competició en el Palau Josep Mora s'ha pogut respirar un molt bon ambient de bàsquet amb unes grades plenes.