diumenge, 5 de desembre del 2010

Sala Cabanyes ja llueix oficialment la ‘ny’

Sala Cabanyes ja llueix oficialment la ‘ny’

El Centre Catòlic reelegeix Antoni Blanch com a President

La Sala Cabanyes ja llueix la enya de forma oficial. L’assemblea del Centre Catòlic va ratificar la catalanització del nom del teatre, que ja havia estat aprovada prèviament per l’assemblea de la Sala. Amb la recuperació de Cabanyes enlloc del Cabañes utilitzat fins ara, es recupera el nom amb el que es va inaugurar el teatre l’any 1933, abans que el franquisme el castellanitzés.

La Sala deu el seu nom a Emili Cabanyes, arquitecte municipal, impulsor de l’eixample de la ciutat juntament amb Melcior de Palau i alcalde de Mataró en dos períodes. També va ser president del Centre Catòlic des del 1893 fins a la seva mort el 1916.

Antoni Blanch segueix
En la mateixa assemblea, va ser reelegit president del Centre Catòlic de Mataró Antoni Blanch. Així, la junta del Centre queda formada per Antoni Blanch com a president, Ramon Vidal com a vicepresident primer, Miquel Ros com a vicepresident segon, Mia Miró com a secretària, Carles Grañé com a tresorer i Josep Maria de Ramon, Joaquim M. Llorens i Judith Pascual com a vocals. A més, també formen part de la junta Joaquim Llorens com a vocal de l’Escola Balmes, Toni Grané com a vocal de la Sala Cabanyes i Joan Ventura com a vocal de la Unió Esportiva Mataró. Mossèn Vicenç Mira ocupa el lloc de consiliari que va deixar vacant la mort de mossèn Joan Marsal ara fa un any.

publicat per
redacció
www.totmataro.cat
30 de novembre de 2010