diumenge, 14 de novembre del 2010

L'escola concertada reclama el mateix tracte de l'Administració que la pública

Representants del col•lectiu de mestres de les escoles concertades de Mataró

600 mestres de les escoles concertades de Mataró donen suport a un manifest en què denuncien la discriminació que, asseguren, pateixen per part del Departament d’Educació. Sota el lema “Concertada discriminada. Concertada desil•lusionada”, manifesten el seu rebuig a fets com per exemple que els seus salaris són inferiors als dels mestres de l’escola pública tot i que treballen més hores, que les ràtios d’alumnes per classe són més elevades que a la pública i que, en canvi, l’equip docent és més reduït. En aquest context, asseguren, la retallada salarial del 5% que se’ls ha aplicat tot i no ser funcionaris, és la cirereta del pastís. Al document hi han donat suport un 88% del professorat dels 15 centres concertats de la capital del Maresme.

Al manifest també denuncien altres greuges com per exemple que no han rebut cap ajut ni dotació per posar en marxa el programa EduCAT 1x1, ni tampoc no tenen servei de transport escolar gratuït, i que reben pocs recursos per les àrees de suport i atenció a la diversitat. Consideren que l’administració els té oblidats i que s’està incomplint el Pacte Nacional per a l’Educació. Per això mateix, reclamen al departament d’educació que afronti la doble xarxa educativa catalana.

La comunitat de mestres de l’escola concertada mataronina ha engegat aquesta campanya de manera paral•lela a les concentracions que una vegada al mes fan davant dels serveis territorials. A partir d’ara, faran un conjunt d’accions informatives per donar a conèixer el seu malestar i sensibilitzar la comunitat educativa i l’administració.

publicat per
matarónoticies.cat
foto : Representants del col•lectiu de mestres de les escoles concertades de Mataró
http://www.mataronoticies.cat
9 de novembre de 2010