diumenge, 28 de febrer del 2010

L’Ajuntament presenta l’estudi de viabilitat del futur complex esportiu de Triangle-Molins

www.mataro.cat
17 de febrer de 2010

Substituiria la Piscina Municipal i el Palau Municipal d’Esports Josep Mora

L'estudi presenta un possible disseny del futur equipament
El president de l’Institut d’Esports (IE), Ivan Pera, ha presentat avui l’estudi de viabilitat per al complex esportiu que s’ubicaria a la zona del Triangle-Molins. L’estudi ha estat elaborat per l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona.

L’objecte de l’estudi és plantejar la viabilitat d’un nou equipament esportiu que encaixi perfectament en la zona coneguda com Triangle-Molins, compresa entre la Riera de Figuera Major, la Riera de Cirera i la Ronda de Sant Oleguer, i que reculli totes les necessitats esportives que planteja l’Institut d’Esports. En aquest sentit, l’Acord de Govern fixava la necessitat de substituir el Palau Municipal d’Esports Josep Mora per un nou equipament esportiu que pogués acollir també usos de lleure i culturals. L’Acord de Govern també parlava de desenvolupar el Triangle-Molins amb equipaments de ciutat i de proximitat.

Un complex esportiu polivalent amb piscines i dos pavellons

L’estudi planteja la construcció d’un gran complex esportiu que substituiria algunes de les actuals instal•lacions esportives de la ciutat:
 - Un espai d’aigua amb 3 piscines i un quart de salut que substituirien les actuals instal•lacions de la Piscina Municipal.
- Dos pavellons connectats destinats majoritàriament al bàsquet que substituirien les instal•lacions actuals del Palau Municipal d’Esports Josep Mora i les pistes del Casal de Joves de la Plaça d'Espanya i que donarien sortida a tots els entrenaments i partits de competició de bàsquet. A més s’hi podrien celebrar actes culturals, musicals, etc.
- Sales d'activitats dirigides i de musculació.
- Espais per a serveis mèdics i atenció a l'usuari.
- Despatxos tècnics i sales de reunions.
- Un espai per a la boxa, en substitució de l'actual gimnàs de boxa del Velòdrom Municipal.
- El complex acolliria també un rocòdrom de competició cobert, annexat a un dels pavellons, i un boulder (espai per entrenaments, escalfament de competició i espai d'ensenyament) al costat,
amb els seus vestidors, sales de magatzems, infermeries, etc.
- Un espai de restauració per a tot l'equipament.
- Un aparcament soterrani.

L’estudi ha estat presentat prèviament al Govern, al Consell Rector de l'Institut d'Esports, a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Personals i al  Consell Territorial del Pla Integral del Nord.

Aquest és el primer pas del procés per consensuar i definir els usos del futur equipament que anirà a la zona de Triangle-Molins.