divendres, 26 de febrer del 2010

El Triangle-Molins tindrà dos pavellons, nova piscina i aparcament soterrat

La diputació de Barcelona dóna llum verda a la viabilitat d’aquest complex esportiu

per Salva Fernàndez
fotos Jordi Sancliment

El complex esportiu del Triangle-Molins tindrà dos pavellons connectats que substituiran el Josep Mora, tres piscines que rellevaran la Piscina Municipal i aparcament soterrat per donar sortida a tot tipus d’activitats, tant esportives com culturals. Així ho ha anunciat el regidor d’esports, Ivan Pera, en la presentació de l’estudi de viabilitat d’aquest equipament. La diputació de Barcelona ha donat llum verda al que ha de ser un dels projectes més ambiciosos a nivell esportiu de la ciutat. “No és un projecte definit ni tancat, sinó l’inici del camí”, ha puntualitzat Pera. Aquest espai, que en el seu embrió estava destinat a donar sortida a la base de la UE Mataró –abandonant així la Gàbia i el Josep Mora, anirà més enllà amb un espai per a la boxa, que es troba actualment al gimnàs del Velòdrom, i amb una zona pel rocòdrom de competició cobert. A nivell de lleure, el nou espai d’aigua que substitueix la Piscina Municipal, Pera ha dit que aquesta ja “ha donat tot el que havia de donar”, estarà completat amb una sala d’activitats dirigides i de musculació; els dos pavellons connectats serviran també per donar sortida a actes culturals i musicals entre d’altres.

Ivan Pera ha explicat que aquests moviments tenen a veure, també, amb la voluntat en un futur de plantejar-se la zona de la piscina municipal i el velòdrom com a possible emplaçament del proper Teatre de la ciutat. En aquest sentit, Pera ha explicat que el futur del ciclisme en pista dependrà de molts factors: “cal un projecte que garanteixi mantenir el ciclisme, i quan parlo de projectes sempre poso com exemple l’hoquei herba; si té sortida buscarem un nou emplaçament; en cas constrari no construirem una cosa per la que no hi hagi demanda”. Pera ha assegurat que per això estan en contacte amb els equips de ciclisme de la ciutat.

L’estudi de viabilitat ha xifrat en uns 19 milions d’euros el cost del projecte Triangle-Molins. Pera ha destacat positivament la seva ubicació, que tindria un àmbit d’influència de 60.000 persones a la ciutat i que, a més, no començaria de zero. “Calen 4.000 associats per donar embranzida a les instal·lacions relacionades amb l’esport de lleure, de les quals més de 1.000 procedeixen ja d’inici de la Piscina Municipal”. El regidor també ha explicat que diversos operadors s’han interessat pel projecte, que té previst tenir també un espai de restauració per donar cobertura a tot l’equipament. Durant aquest 2010 es vol tenir tancada la proposta de projecte per, si tot anés bé, haver avançat en l’aprovació abans d’acabar el mandat.

La zona dels turons a debat
L’adéu de la UE Mataró del Josep Mora posa sobre la taula què es farà amb els equipaments del pavelló i el Municipal de Mataró. En aquest cas, la zona dels turons on s’havia de construir el nou camp del CE Mataró –deixant lliure definitivament aquell espai- segueix en “stand by”, ja que segons ha explicat Pera “el moment no és l’adequat per tirar-ho endavant”. Després de desgranar tot tipus de dificultats per construir les instal·lacions en aquell espai, el regidor ha admès que tenen “altres idees” en forma de noves ubicacions a la ciutat, tot i que primer volen esperar a que “la situació del CE Mataró es clarifiqui” per saber amb qui haurien de parlar i negociar sobre un altra dels projectes a mig i llarg termini pel que fa a equipaments esportius.