dissabte, 20 de febrer del 2010

El Centre Catòlic rebrà la Medalla de la Ciutat


www.capgros.com
5 de febrer de 2010

El ple aprova, amb l'abstenció de la CUP, concedir aquest guardó en reconeixement a 125 de trajectòria cultural i social
per J. V.
fotos R. Gallofré

El Centre Catòlic rebrà la Medalla de la Ciutat en reconeixement de la transcendència cultural i social d’una entitat que ha complert 125 anys d’història. Així es va aprovar en el ple de dijous, dia 4, per àmplia majoria i l’abstenció de la CUP, que va voler fer notar d’aquesta manera que continua pendent de resolució el conflicte amb el patrimoni de la Unió de Cooperadors. L’alcalde, en nom del govern, i els caps dels grups de CIU, Joan Mora, i el PPC, Pau Mojedano, van agrair-los la feina feta i elogiar la trajectòria de l’entitat, sense la qual Mataró seria “més pobre, inculta i menys ciutat”, segons va dir Baron.
La proposta de concedir-li al Centre Catòlic la medalla de la ciutat s’ha fet a instància de l’escrit presentat per l’entitat Amics de la Ciutat de Mataró i al qual s’han adherit més 25 entitats de la ciutat. L’alcalde ha explicat en roda de premsa que l’objectiu és celebrar l’acte d’entrega de la medalla abans de l’estiu.

125 anys d’història
El Centre Catòlic de Mataró es va fundar l’any 1884 amb el nom de Círcol Catòlic d’Obrers i és l’entitat més antiga de la ciutat. El seu fundador va ser el Dr. Josep Nunell i Blanch i entre els primers membres de l’associació s’hi troben mataronins il•lustres com Josep Puig i Cadafalch o Joaquim Capell, que va ser el primer president de l’entitat. Durant els seus 125 anys d’història l’entitat ha estat impulsora d’iniciatives en diversos camps com l’educació, el teatre, la música, el cooperativisme, les arts, l’esport, entre d’altres, entre les quals destaca la representació d’Els Pastorets, la construcció de la Sala Cabañes, la creació de l’Orfeó Mataroní, la fundació de l’equip de bàsquet de la Unió Esportiva La Gàbia o l'escola Balmes.