dilluns, 7 de juliol del 2008

75 anys aixecant el teló : “2002: Cusachs dirigeix Tota una senyora' al teatre Goya”


75 anys aixecant el teló: 16 abril de 1933 – 16 abril 2008

www.capgros.com
15 febrer de 2002

Josep María Cusachs es un home de teatre de la Sala Cabañes, que habitualment prepara els seus muntatges -que abracen també el camp musical i el poétic en l'ámbit amateur. Pero com a demostració que a base d'esforç es pot anar guanyant reconeixement i prestigi, Josep María Cusachs es traba a hores d'ara dirigint al teatre Goya de Barcelona primeres espases del teatre cátala com Joan Massotkleiner i promeses com Aina Clotet. El muntatge es diu Tota una senyora i el text va a carrec de Montserrat Cornet.

Cusachs ja havia estrenat aquesta obra fa nou anys, a la Sala Cabañes, en la primera funció teatral on intervenía Roger Pera.
Fa un any Cornet va demanar expressament a Cusachs, com a deferencia, que dirigís l'obra en un gran teatre de Barcelona i va acceptar complagut: «Es una experiéncia engrescadora, que et permet copsar la magia del món del teatre». L'obra, que tracta el problema de les separacións de parelles, es va estrenar el 13 de febrer i es preveu qui estigui en cartell fins a mitjans de maig. A mes dels actors esmentats hi intervenen Sílvia Vilarrasa en el paper d'lsabel, Santi Sans en el paper d'avi i Óscar García en el de Rudy.