dimarts, 20 de maig del 2008

75 anys aixecant el teló : “1992 : Mort Pere Rigau”


75 anys aixecant el teló: 16 abril de 1933 – 16 abril 2008

La mort de Pere Rigau als 60 anys d'edat commociona la ciutat

Crònica de Mataró
25 abril de 1992

Encara que l’article no parli de la seva gran tasca a Sala Cabañes , es te que dir que durant anys el Pere Rigau va ser el responsable de les corals de Pastorets i la relació que van mantindre el va portar a explicar-me innumerables coses relatives a la nostra Entitat. En el record queden les nostres trobades a la quarta planta del edifici de la caixa laietana del carrer d’en pujol i les xerrades al menjador de casa seva al camí de la geganta. I tot i que tenia el seu caràcter ... qui no el té ?

Centenars de persones van omplir ahir la Basílica Parroquial de Santa Maria en l'últim comiat al conegut comunicador mataroní Pere Rigau i Mauri, que va morir dijous al matí al seu domicili, als 60 anys d'edat, a conseqüència d'una aturada cardíaca. Onze sacerdots de les parròquies de la ciutat, entre ells l’arxiprest mossèn Vicens Roig, van concelebrar la cerimònia.
Mossèn Ramon Novell, superior de la comunitat escolàpia de Santa Anna, va destacar el profund compromís de Pere Rigau amb la ciutat de Mataró, al llarg de lasevavida. Van assistir a les exèquies, l'alcalde Manuel Mas i el president del Consell Comarcal RamonCamp, així com el president de la Caixa d'Estalvis Laietana Esteve Martí i Coll, entre
d'altres autoritats i representants d'institucions i mitjans de comunicació de la ciutat. Pere Rigau, considerat un gran coneixedor de la història, i les tradicions mataronines, va repartir la seva activitat professional entre la Caixa d'Estalvis Laietana i els mitjans de comunicació de la ciutat, -especialment la ràdio i la premsa-, tasques que compaginava amb la seva col•laboració permanent amb les activitats de les parròquies de Santa Anna, Santa Maria i Sant Josep. Estudiós de la música, cantava i tocava l'or¬gue en les eucaristies. Amb la mort de Pere Rigau, el periodisme mataroní perd una figura de dilatada carrera, que es perllonga des dels seus inicis aremissora Ràdio Maresme, els anys cinquanta, fins a la direcció de l'informatiu diari de l'emissora RM Ràdio que actualment realitzava. Corresponsal de La Vanguardia, Pere Rigau ha estat una de les plomes destacades del periòdic Mataró i el seu continuador, l'actual Crònica de Mataró.