dimecres, 13 d’abril del 2022

Butlletí 460 - ESPECIAL CONGRÉS NACIONAL D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

 

 

ESPECIAL - CONGRÉS NACIONAL D'EDUCACIÓ AMBIENTAL

 
 

El Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA) és l’espai de trobada de l’educació ambiental a Catalunya, un entorn de treball per actuar davant dels reptes que ens planteja un món canviant i complex i a concebre solucions per a una societat més sostenible, corresponsable i justa.
 

Dediquem aquest especial a repassar alguns aspectes claus de la segona edició que ha tingut per lema "De l’acció individual a la transformació col·lectiva". També disponible en format web.
 

 

REFLEXIÓ   |   NOTÍCIES   |   RECURSOS

 
Reflexió
 

Entrevista

 
 

Arnau Amat: “Necessitem activitats pedagògiques significatives que ens ensenyin a participar en la resolució dels reptes socioambientals”

12/04/2022

 
 

Arnau Amat és doctor en didàctica de les ciències, docent i investigador en formació del professorat en aprenentatge de les ciències i educació per a la sostenibilitat, a la Universitat de Vic. Ha estat una veu reeixida en el darrer Congrés Nacional d’Educació Ambiental.

En aquesta entrevista reflexiona, entre d’altres, sobre com ha de ser una educació compromesa amb transformar la realitat, els reptes en un context comunicatiu complex i el seu futur.

 
 

Toni Llobet: "Si no coneixem la diversitat podrem articular només “discursos” molt més pobres i ximples per interpretar l’entorn. I la vida, de fet"

11/04/2022

 
 

Es considera més naturalista que artista, tot i que l’art –o la il·lustració- naturalista és la seva professió des de fa quasi 20 anys.

Amplament conegut al món de l’educació ambiental Toni Llobet ens ha ofert la seva mirada sobre com l’art pot estar al servei de l’alfabetització ambiental, és una mirada irreverent i a l’hora plena de compromís amb el territori i la conservació de la natura.

 
 

Eli Bonfill: “Estem concentrats salvant els coralls a l’altra banda del món i no estem salvant animals en perill que tenim aquí al costat”

13/12/2021

Eli Bonfill és oceanògrafa i divulgadora científica marina a Placton Divulgació, una empresa de serveis de divulgació i consultoria marina que va néixer el 2012. 

Irene Cervera: "La paraula precarietat ha ressonat amb força en l'estudi sobre els professionals de l'educació ambiental'"

15/03/2021

Parlem amb Irene Cervera Buisán, la coordinadora de l’estudi “Diagnosi inicial sobre la professionalització del sector de l’educació ambiental” presentat al Congrés Nacional d’Educació Ambiental. 

 
 

Reportatges

 
 

Educació ambiental: sobre col·lapse i esperança

Teresa Franquesa, Pablo Meira i Paco Heras tres veus imprescindibles per entendre el passat, present i futur de l'educació ambiental.

Els reptes pedagògics de l’educació ambiental

Quines experiències ambientals s'estan oferint que permetin afrontar els reptes socioambientals actuals? 

 
 

Opinions

 
 

El Congrés Nacional d’Educació Ambiental. Llums, reptes i incògnites

08/04/2022
Gonçal Luna i Tomàs

Un congrés obert, amb una fórmula improbable, estructurat en vuit sessions virtuals, preparades una a una amb recepta artesana.
Per fortuna no viatjaven sols: aquí el gran encert. Vuit institucions i entitats, més de 25 ponents i un miler d’assistents els van acompanyar en l’exploració. Digueu-li ODS 17: la necessitat de fer aliances en educació ambiental, ja postulada com a lema per la primera edició del Congrés (Girona, 2018) va resultar decisiva perquè l’experiència fos plena i, sobretot, fructífera.
 

 
Notícies
 

El Congrés Nacional d'Educació Ambiental es constitueix en espai de trobada permanent

 
 

En ocasió del Dia Mundial, el Congrés fa una crida a les persones i les organitzacions interessades a adherir-se a la Declaració del II Congrés Nacional d’Educació Ambiental “Per transitar l’acció individual a la transformació col·lectiva”.

 
Recursos
 

Congrés Nacional d’Educació Ambiental: sessió de conclusions

 
 

Balanç del Congrés de la mà de diferents ponents que han intervingut en les diverses sessions - professionalització, recerca, reptes pedagògics, biodiversitat, el repte del clima i la cultura de la sostenibilitat - i s'estableixen línies de treball futures per consolidar una governança conjunta de l’educació ambiental a Cataunya.

 
 


 

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona

 
   

Twitter Facebook YouTube