dimecres, 16 de febrer del 2022

La Sala Cabanyes estrena “El Crèdit”, una comèdia sobre la crisi econòmica

 

Santi Clavell i Marc Romagosa protagonitzen una de les obres de més èxit de Jordi Galceran, dirigida per Josep Maria Rabassa

L’Antoni (Santi Clavell) és un home necessita diners i decideix demanar un crèdit. No té avaladors ni tampoc cap garantia i el banc l’hi denega. Davant del director del banc (Marc Romagosa), intenta negociar i aconseguir els diners, però no se’n surt. Aleshores, li fa una proposta desconcertant, tant per al director com per al públic.

A partir d’una situació quotidiana, Jordi Galceran construeix una comèdia al voltant de la crisi, l’economia i el sistema capitalista, però que també reflexiona sobre la fragilitat de les relacions de parella.

“El Crèdit”, una de les comèdies de més èxit de Jordi Galceran, s’estrena aquest cap de setmana a l’Espai Saleta de la Sala Cabanyes, on es podrà veure fins al diumenge 20 de febrer. El muntatge es representarà durant dos caps de setmana, amb funcions divendres, dissabte i diumenge.

Durant una hora i mitja, el director de l’entitat bancària i el sol·licitant d’un crèdit mantenen una batalla dialèctica trepidant que manté l’espectador enganxat a la cadira fins a la sorprenent resolució de la situació.

Josep Maria Rabassa, que anteriorment ha dirigit “El mètode Grönholm” i “Carnaval”, també de Galceran, porta a escena aquesta comèdia àcida que es va estrenar a La Villarroel l’any 2013, en plena crisi financera, amb Jordi Boixaderas i Jordi Bosch com a protagonistes.

Mesures sanitàries al teatre
Des de la represa de l’activitat després de l’aturada forçada per la pandèmia, la Sala Cabanyes aplica una sèrie de mesures per garantir la màxima protecció al teatre. Durant les representacions, el públic ha de portar durant tota l’estona la mascareta tapant la boca i el nas.

Tant l’entrada com la sortida del públic es fan de manera esglaonada per evitar aglomeracions. Tots els espais del Centre Catòlic es desinfecten després d’haver-se utilitzat i, a més, s’han col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les dependències.

Dies de representació:
Divendres, 11 de febrer de 2022, a les 21.00 hores
Dissabte, 12 de febrer de 2022, a les 21.00 hores
Diumenge, 13 de febrer de 2022, a les 18.00 hores
Divendres, 18 de febrer de 2022, a les 21.00 hores
Dissabte, 19 de febrer de 2022, a les 18,30 i a les 21.00 hores
Diumenge, 20 de febrer de 2022, a les 18.00 i a les 20.00 hores

Lloc:
Espai Saleta - Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)
Preu:
12 €

Venda de localitats:
https://entrades.salacabanyes.cat/Espectacle/ShowId/13648/el-credit