dimarts, 21 de desembre del 2021

El Germans Homs UE Mataró 3r a EBA després de guanyar el Vic

El Germans Homs UE Mataró s'imposa per 62-44 en el darrer partit abans de les vacances nadalenques davant el Vic, a qui usurpa la 3a posició a la lliga EBA

Gran victòria del Germans Homs UE Mataró per 62-44 en el darrer partit abans de les vacances nadalenques davant el Vic, a qui usurpa la 3a posició a la lliga EBA. Ara els de Mataró només tenen per davant a un imbatut Barça i al Bàsquet Girona B (amb 9 victòries i 2 derrotes), això sí, comparteixen la tercera plaça amb Vic i Navàs que també tenen un balanç de 7/4.

Abans de començar el partit al Mora es va retre homenatge a tres jugadors que han fet tota la seva carrera basquetbolística (més de 20 anys) al club: els germans Jordi i Sergi Ventura, i a Sergi Puig, a qui se’ls va penjar les samarretes. El president Joan Pi va agrair als tres jugadors el seu compromís amb la Unió Esportiva i l’exemple que han donat amb els seus valors.

Després d’aquest acte va començar el matx. El Vic es va mostrar molt desencertat en aquest inici de partit, fallant cistelles aparentment senzilles. Als mataronins també els va costar obrir el marcador, però dos triples –un de Traver i un altre d’Eduard Rodríguez– van posar de cara l’enfrontament. Al final del 1r quart, 17 a 5 pels unionistes.

Cinc punts consecutius de Jaume Solé a l’inici del 2n període posaven un 22-5 en el lluminós que semblava clarivident, però a partir d’aquest instant el desencert va canviar de bàndol, i amb un parcial de 6-14 els de la capital d’Osona van acostar-se tímidament: 28 a 19 a la mitja part.

Els vermells van acostar-se a 7 a l’inici del 3r quart (28-21), però a partir d’aquí la màquina anotadora dels grocs va començar a rutllar desplegant el seu millor joc. Especialment des del perímetre i amb transicions ràpides els de Charly Giralt van tornar a anar-se’n en el marcador: 48 a 29 per encarar el darrer període.

Intercanvi de cops en el 4t quart en el que la victòria local no va perillar en cap moment. El resultat final de 62-44 va ser un bàlsam que dona tranquil·litat als de la capital del Maresme que poden anar-se’n de vacances nadalenques amb la satisfacció de la feina ben feta.

Jaume Solé i Eduard Rodríguez van ser els jugadors més valorats del matx assolint un +15 de valoració. Solé va enfilar-se fins al 16 punts mentre que Rodríguez en va fer 9.