dimecres, 3 de març del 2021

Establiments emblemàtics de Mataró a partir del divendres 26 de febrer

 


 


Can Serra Història de la ciutat. Museu de Mataró

L’exposició “Establiments emblemàtics de Mataró” vol donar a conèixer alguns dels comerços i negocis més rellevants de la ciutat. Establiments únics que conserven el regust del passat. Endinsar-nos-hi és fer una mirada a altres temps, conèixer la seva història i descobrir altres formes de comerciar i de relacionar-nos.

En algunes botigues encara hi podem anar a comprar, submergint-nos en un ambient propi i singular en què es conserven objectes i elements decoratius de gran valor patrimonial. La seva observació ens permet apreciar el treball dels artesans que han deixat l'empremta del seu ofici: serralleria, ebenisteria, vidrieria, pintura...

La mostra expositiva ens parla també de les històries familiars que hi ha darrere d'aquests negocis. Històries personals que ens permeten construir una memòria col·lectiva i viva, la de la ciutat de Mataró.

L'exposició és el resultat d'un projecte que es va iniciar l’any 2019 a partir de la realització de l'inventari dels establiments emblemàtics de Mataró. D’aquest inventari s’han seleccionat 23 establiments que han entrat a formar part del web www.rutadelsemblematics.cat, del Fons d’Imatges de Comerç de Catalunya.

A l'exposició s'hi mostren objectes procedents d'alguns d'aquests comerços i les il·lustracions fetes amb tinta xinesa sobre paper de l'artista barceloní Joan Bueno.

Horari: de dimarts a divendres de 17 a 20 h; dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenge d’11 a 14 h. Dilluns i festius tancat.

Organitzen: Direcció de Promoció econòmica. Servei de Promoció de Ciutat i Comerç | Direcció de Cultura. Museu de Mataró