dimecres, 17 de març del 2021

El Germans Homs UEM-FM guanya el derbi i assegura la permanència

Partit vibrant i emocionant fins a l’últim segon el que es va viure el diumenge, dia 14, al Palau Josep Mora i que enfrontava els dos equips de la ciutat: el Germans Homs UEM-FM amb l’Advisoria Maresme. Un matx que va caure del costat local, 62 a 61, tot i que els precedents feien pensar tot el contrari.

L’encontre va necessitar de 5 minuts complementaris per poder decidir el vencedor, i és que a pocs segons per acabar els 40 reglamentaris Mireia Vila del Boet clavava un triple que posava l’empat a 57 en el lluminós. I ja en el temps extra, un parcial de 5 a 4 donava la victòria a les grogues, tot i que les taronges van tenir opcions de capgirar el marcador ja que van errar fins a 4 llançaments de tir lliure (els 2 últims amb el temps exhaurit) quan el marcador senyalava un 62-61 que, al final, seria definitiu.

El matx va començar igualat, però després del 6-6 les visitants van colpejar primer i van aconseguir el primer avantatge important: 6-14. Però les noies d’Albert Illa van reaccionar i van aconseguir que s’arribés al final del primer quart amb empat a 15.

El segon període va ser clarament local. Les noies de Jordi Vizcaino s’entestaven a tirar de 3 (1 de 7 en aquests segons 10 minuts), mentre les locals anaven per feina anotant des de sota cistella o amb ràpides transicions. D’aquesta manera les grogues aconseguien posar-se 10 punts amunt (33-23) a 2 minuts pel descans, però amb una embranzida final les visitants van tornar a ajustar el marcador: 35-31 per anar cap a vestidors.

El tercer quart va tornar a ser igualat. El 14-14 d’aquest període així ho denota. Les diferències entre ambdós equips van oscil·lar entre els 2 i els 8 punts, sempre favorables al Germans Homs UEM-FM i s’arribaria al final d’aquests tercers 10 minuts amb un ajustat 49-45.

Al darrer període les taronges van sortir mossegant i de seguida va posar-se per davant en el marcador amb un parcial de 0-5. Però aquest cop les noies d’Albert Illa no van quedar esteses a la lona com havia passat en jornades anteriors, i van saber encaixar aquest cop amb un 4-0 que les tornava a posar per davant en el marcador (53-50). Fins al final del període igualtat màxima fins al triple narrat en el primers compaços de la crònica. I a la pròrroga, sentència de les grogues per certificar la permanència a Lliga Femenina 2.

La victòria aconseguida per les unionistes té molt de mèrit ja que venien d’encaixar 6 derrotes consecutives (l’última contra el darrer classificat, l’Andratx) i que les havia acostat perillosament a la cua de la classificació. En canvi les taronges, ubicades en una còmoda quarta posició, venien reforçades després d’haver aconseguit una clara victòria la jornada anterior contra el Sant Pep.

Malgrat la gran quantitat de rebots ofensius capturats per l’Advisoria (20, per 3 de la UEM), el baix percentatge de tir va condemnar les taronges. Un pobre 8 de 38 en triples (21%) i un escarrancit 9 de 20 en tirs lliures (45%) va ser una llosa massa gran per superar l’equip local que amb un 41% en tirs de camp i un 69% en lliures (11 de 16) va compensar les diferències en el rebot.

Emma Trawally va ser la jugadora més destacada del conjunt local amb +20 de valoració (17 punts i 6 rebots), acompanyada en l’aspecte anotador per Casals (11 punts), Ferreri (9) i Gassama (8). Per part visitant, Olga Ruano i Marta Arbizu van ser les més destacades amb 13 i 10 punts respectivament.