dijous, 31 de desembre del 2020

Els Pastorets apugen el teló, marcats per les restriccions que imposa la Covid

 

 

Aquest any s’ha vist reduït el nombre de persones damunt l’escenari i s’han substituït alguns dels decorats per projeccions
 
Aquest 26 de desembre, dia de Sant Esteve s'estrenava una nova representació dels tradicionals Pastorets de la Sala Cabanyes. L'obra, que fa escassos anys va superar el seu centenari, s'ha hagut d'adaptar en aquesta nova edició a les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid, reduint el nombre de persones al damunt l'escenari i treballant durant tot aquest temps de preparació amb grups de convivència per minimitzar riscos. També l'aforament de la Sala s'ha vist reduït a la meitat a causa de les restriccions de la Covid. La situació ha suposat tot un repte per a la directora d'aquest any, Coral Consegal, que s'ha vist obligada a repensar tota l'actuació.
 
A banda de les modificacions imposades per complir amb la normativa de la Generalitat, Consegal i el seu equip, integrat per primera vegada únicament per dones, han apostat per atorgar a l'obra el seu segell personal. Ho han fet substituint alguns escenaris per projeccions, variant els vestuaris clàssics, concedint més protagonisme a la il·luminació i desplaçant els músics del seu lloc original per tal de poder mantenir la música en directe.
 
En total aquest any s'han programat 9 representacions de l'obra, distribuïdes entre els mesos de desembre i gener. Aquest cap de setmana, ja se n'han fet dues, una dissabte 26 i l'altra diumenge.
 
+ info – publicat per
Informa: A.Gual
mataroaudiovisual.cat