dimecres, 4 de novembre del 2020

Torna el Butlletí de Cultura Digital amb més notícies, recursos, vídeos i les darreres tendències. T'ho perdràs?

 

.
.
.
.

Del llibre a la Realitat Virtual

Curious Alice

El Victoria&Albert Museum de Londres ha creat l'experiència en VR Curious Alice, un increïble viatge virtual al país de les meravelles. Lligat a l'exposició Alice: Curiouser and Curiouser, convida el públic a caure pel forat del conill i emprendre un viatge al País de les Meravelles a través de la dimensió lúdica de la realitat virtual. Aquesta experiència és el resultat d’una associació entre V&A i HTC Vive Arts, produïda per l’estudi de videojocs immersius Preloaded i amb obres de la il·lustradora islandesa Kristjana S Williams.

Alba G. Corral i Pep Salazar

Ha mort l'art digital?

Ha mort l’art digital? O ha mort el que coneixíem fins ara per renéixer en una nova forma? O cal redefinir els canals, el paper de les pantalles? Com conviuen el 2D i el 3D, el món real i el metavers? De tot això i molt més van parlar el director executiu d'OFFF Pep Salazar i la visualista Alba G. Corral. T'ho expliquem!

Una edició diferent

Sonar+D CCCB

 
Sónar + D CCCB va reunir durant dos dies al setembre a artistes, hackers, pensadors, científics, activistes, programadors, dissenyadors i tecnòlegs locals i d'arreu del món en una edició amb 140 activitats i més de 30 hores de concerts, debats, DJ sets, workshops, conferències i nous formats com càpsules audiovisuals i shows immersius en 360º. Tots els continguts ara accessibles des de la web de Sonar+D. Imperdible!!!!

Trick or treat?

Prepara't pel Halloween d'Animal Crossing

La revisió del popular joc portada per Nintendo al març de 2020 us permet gaudir d’aquestes novetats. L’actualització 1.5.0. és gratuïta i està disponible desde el dia 30 de setembre fins al 31 d’octubre. Us expliquem totes les sorpreses d’aquesta nova edició i us proposem recursos i tips per tal de tenir una experiència completa.  

Curiositats 

Ciència real per a pòsters de terror

Inspirant-se en els cartells clàssics de les pel·lícules de terror, la NASA celebra Halloween creant diferents pòsters que imiten els del cinema, però que estan basats en fenòmens reals de l'univers. Descobreix-los tots i descarrega'ls gratuïtament a la seva pàgina Galaxy of Horrors!

Videojocs catalans

Us presentem els projectes de GameBCN5

GameBCN, el programa especialitzat en videojocs, acaba la seva cinquena edició i ho fa, com és costum, amb el Demoday on els equips participants presenten els seus jocs. Voleu conèixer-los?

Invents en temps de Covid

Mascaretes, gel hidroalcohòlic i tecnologia

Sembla que les mascaretes i el gel hidroalcohòlic han vingut per quedar-se, per això, han anat sorgint iniciatives arreu del món per fer que aquests productes, ara essencials, no siguin avorrits. Us en portem alguns exemples.

La ficció en quarentena

6 sèries infectades

Les sèries estan reflectint la vida amb la pandèmia. La realitat fa un salt a la ficció, guionistes i sanitaris s’alien per tal de crear relats versemblants que narrin els estralls d’aquest temps històric, trames impregnades de gel hidroalcohòlic i mascaretes, personatges adoptant nous hàbits i respectant la distància social. No te les perdis!!!

Tendències

Videjocs per combatre el Coronavirus

Amb l’arribada de la pandèmia de la Covid-19, la indústria del videojoc també s’ha volgut adaptar. En els últims mesos s’han creat nous jocs sobre el Coronavirus, i alguns de ja existents han modificat la seva temàtica per fer-la coincidir amb la realitat. Descobreix-los!

Un nou fenomen social

Què saps de TikTok?

 
L’aplicació TikTok s’ha convertit des de l’inici de la quarantena en la nova xarxa social de moda. Liderada i consumida per la generació Z ha aconseguit sumar fins a més d’un bilió d’usuaris actius a tot el món. No la coneixes? Impossible! No saps com funciona? T'ho expliquem!

Nova publicació

Músic Tech in Catalonia

Us presentem el llibret “Music Tech in Catalonia", un llibret que hem elaborat des de l'ICEC i que recull els projectes, les empreses i les iniciatives que a Catalunya treballen en aquest punt on la música es troba amb la tecnologia.
 

La nit dels morts...

Un curt de terror gater

 

Arriba la nit dels morts, i és tradició passar-la veient pel·lícules de terror. Però què passa amb els gats, els animals preferits d'internet? La marca de menjar per a mascotes Temptations ha estrenat Scaredy Cat, la primera pel·lícula de terror per gats, amb tots els elements clàssics del gènere: un protagonista solitari, una terrorífica casa encantada, una gran tempesta, un cabdell misteriós que s'escapa i rodola i mena el gat fins a la cuina, on ha de fer front al major dels seus terrors.

Aquest any s'han tornat virals els vídeos de gatets espantats per la presència sobtada d'un cogombre darrera seu. El perquè és així, és un altre misteri... 🐱


No us perdeu les properes activitats de cultura digital.
Consulta l'agenda al nostre blog.


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat  
 


Àrea de Cultura Digital
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat