dilluns, 2 de novembre del 2020

ELS ‘NOUS PASTORETS’ DE MATARÓ ESCALFEN MOTORS

 


Sala Cabanyes adaptarà l’espectacle als nous protocols de Covid però mantindrà la cita nadalenca
Els Pastorets de Mataró d’aquest any havien de passar a la història com els primers dirigits per una directora en més d’un segle d’història. Coral Consegal assumia la direcció però ha hagut de fer front als importants condicionants derivats de la pandèmia i tota la Sala Cabanyes té clar que de Pastorets n’hi ha d’haver però que l’Estel de Natzaret que es representi aquest any serà, ben bé, un espectacle nou.
 
La intenció de la Sala és salvaguardar la part essencial, el text de Ramon Pàmies i la música interpretada en en directedels mestres Enric Torra i Felip Vilaró i mossèn Miquel Ferrer. A partir d’aquí, òbviament, els protocols i la situació condicionen i molt el que es podrà veure i com s’hi està treballant. La directora del muntatge, Coral Consegal, ha dissenyat uns Pastorets adaptats al  context de crisi sanitària causada per la Covid-19.
 
És impossible portar  a escena un espectacle com Els Pastorets de Mataró, amb la participació de més de 400 persones però es tirarà endavant un muntatge amb menys intèrprets i menys tècnics i que  tindrà una durada força inferior a l’habitual. L’espectacle substituirà els decorats per  projeccions i hi haurà un nou concepte de vestuari, que els personatges no es  canviaran durant l’obra. 
 
Pastorets
La Casa de Naïm, una de les escenes amb més presència a l'escenari dels Pastorets habituals
 
Ja s’hi treballa
Després del final de les representacions d’”Un Déu Salvatge”, els darrers dies s’ha fet  el desmuntatge de l’escenografia per començar a preparar l’escenari per als Pastorets.  També han començat els assajos de les corals, dirigides per Gemma Sancho; i dels  balls del pròleg, sota la direcció de Heidi Consegal; sempre seguint els criteris pel que  fa a l’aforament i les mesures sanitàries. L’objectiu és que els participants als Pastorets  puguin mantenir la distància interpersonal i es minimitzi el risc de contagi. A la Sala Cabanyes aposten per la #CulturaSegura
 
Cultura segura: totes les garanties sanitàries assegurades
Sala Cabanyes ha implantat diversos protocols sanitaris per a les representacions davant la situació de pandèmia. 
Tant l’entrada com  la sortida del públic es fa de manera esglaonada per evitar aglomeracions.
Tots els  assistents han de portar la mascareta tota l’estona, tapant la boca i el nas. 
L’aforament i la disposició de les butaques a l’interior del teatre compleixen les  distàncies de seguretat requerides pel Procicat.
S’han eliminat els programes  de mà i s’han col·locat codis QR a l’entrada del vestíbul amb la informació  corresponent.  
Sala Cabanyes desinfecta tots els espais després que se’n faci ús.
A totes les entrades,  hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic. 
 
Abonament per veure tota la temporada per 90€ 
Les entrades pels Pastorets ja estan a la venda. Per al públic que vulgui veure Els Pastorets de Mataró 2020/2021 i la resta de les obres  que representarà la Sala Cabanyes aquest curs, l’entitat ha posat a la venda un  abonament de temporada que permet anar de públic a tots els muntatges per un preu  de 90 euros.   D’aquesta manera, es pot estalviar al voltant un 20% respecte al cost total dels  espectacles. 
Per aconseguir l’abonament només cal demanar-lo escrivint al correu  salacabanyes@salacabanyes.cat.
 
+ info – publicat per

www.capgros.com