dijous, 8 d’octubre del 2020

La UEM-Germans Homs s’emporta un nou derbi a base de triples

 

 

La UEM-Germans Homs i el Mataró Parc Maresme buscaven una plaça pels quarts de final de la Lliga Catalana EBA, que al final es va endur l'equip groc
La Unió Esportiva Mataró-Germans Homs es va imposar de nou en el derbi contra el Mataró Parc Maresme (el Boet) en el partit que es va disputar el diumenge 4 a la tarda al Palau Josep Mora de Mataró, de la fase de grups de la Lliga Catalana EBA.
 
L’encert des de la llarga distància va marcar les diferències entre ambdós equips. Quinze triples de l’equip local per tres del Boet van ser una llosa massa gran pels visitants, que van imposar-se en el joc interior, però no va ser suficient.
 
Jaume Solé de la UEM, amb 27 punts, es va erigir com el jugador més valorat del partit
 
El partit començava amb un triple de Juanola, tota una declaració d’intencions. Dos de Traver i un d’Ariño durant el primer quart haurien obert forat si no hagués estat per un inspirat Heras que des de les files visitants va anotar 8 punts només en aquest primer quart. 20-22 al final d’aquest primer període que ho deixava tot obert.
 
En el segon quart, Jaume Solé va agafar el protagonisme en l’atac groc, anotant 17 dels seus 27 punts en aquests 10 minuts (amb 3 triples). El joc interior del Boet va compensar l’inspirat quart de Solé: l’ex groc Romero i Alzamora van fer mal des de sota la cistella, ben secundats des de fora per un elèctric Barquets. S’arribava així a la mitja part amb un lleuger avantatge local: 41-39.
 
Al tercer parcial va continuar el festival de triples de la Unió Esportiva: Juanola i Solé (2 per cadascun) i Traver (1 més) van obrir les primeres escletxes en el marcador (52-44 al minut 3 d’aquest període). L’equip visitant, però, va reaccionar aprofitant el perjudicat joc interior dels unionistes: Luis Lopez amb 4 faltes i la inoportuna lesió d’Eduard Rodríguez van donar ales als pivots visitants que van aconseguir capgirar el marcador (55-57 a menys de 2 minuts per acabar el 3r quart). El triple ja esmentat de Traver i un dels dos de Solé abans d’acabar aquest tercer període van establir el 61-57 en el lluminós.
 
L’inici del darrer quart va sentenciar el partit: l’equip local va sortir amb tromba i amb un parcial de 12 a 4 va aconseguir el màxim avantatge en el marcador (+12). El Boet va intentar reaccionar i tot i que va aconseguir retallar les distàncies posant-se a 6 punts, ja era massa tard i Traver, des dels tirs lliures, va tancar el matx: 79 a 71.
 
D’aquesta manera, la Unió Esportiva-Germans Homs es classifica pels quarts de final de la Lliga Catalana EBA, que l’enfrontarà al Sol Gironès Bisbal Bàsquet el proper dissabte 10 d’octubre al vespre al Palau Josep Mora.
 
Partit amb públic                                                                                        
Les portes del Palau Josep Mora es van obrir al públic per poder veure el derbi. Va ser, però, amb un aforament molt limitat degut a les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de la Covid-19, i amb unes mesures de control estricte. Tothom qui va accedir al Pavelló –unes 250 persones en total– s’havia inscrit prèviament donant les seves dades. A l’entrada es va prendre la temperatura un per un a tots els aficionats que accedien al Palau, que també s’havien de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic. No hi va haver cap incident remarcable més enllà de que alguns assistents van entrar amb el partit començat ja que l’entrada al recinte era lenta degut als controls esmentats.
 
+ info – publicat per
capgros.com