divendres, 9 d’octubre del 2020

Dissabte 10 arriben els 1/4 de final de la Lliga Catalana EBA

Els vuit primers de grup de la fase prèvia de la 39a Lliga Catalana EBA es juguen, aquest dissabte 10, l'accés per a la Final a Quatre de Mataró de l'11 i 12 d'octubre.

Els quarts de final de la Lliga Nacional Catalana EBA, que enguany viu la seva XXXIX edició, arribaran aquest proper divendres 10 d'octubre i comptaran amb el protagonisme de CB VALLS OPTIQUES TEIXIDÓ, AE BADALONÈS A, DM GROUP MOLLET, FC MARTINENC BÀSQUET, CAMPING BIANYA ROSER A, GRUP VIA - CB ARTÉS, UE MATARÓ - GERMANS HOMS i SOL GIRONÈS BISBAL BÀSQUET, clubs classificats de cadascun dels grups de la fase prèvia que s'ha disputat durant tot el mes de setembre.

A les 18h del dissabte, el conjunt vallenc rebrà els dimonis al Joana Ballart en el partit que donarà el tret de sortida a aquesta ronda competitiva. Els d'Oriol Pozo han completat una impecable fase de grups amb tres triomfs i cap desfeta, guanyant sempre per avantatges superiors a la desena de punts i mostrant un engranatge defensiu ben compacte. Per part visitant, el bloc de Xavi Riera ha sortit victoriós dels dos emocionants derbis badalonins que els han enfrontat amb Maristes i Penya, provant-se sempre amb signe triomfal en finals relativament ajustats.

Paral·lelament a la cita de l'Alt Camp, i també a les 18h a Plana Lledó, l'equip de Josep Maria Marsà acollirà el desplaçament dels jugadors entrenats per Hugo González al Vallès Oriental. A la capital comarcal, els molletans van segellar el seu passaport superant el Granollers en un duel de rivalitat vallesana mentre que, en un matx entre combinats barcelonins, els del Guinardó van sotmetre el SESE per atansar la classificació per a la fase final. La bona defensa dels locals avaluarà un dels millors atacs al llarg de les darreres temporades, el del quadre de la Ciutat Comtal.

El tercer creuament de 1/4 es produirà a l'Estació del Nord, dissabte a les 18.30h, i mesurarà els interessos dels nois de Juan Hereza i dels de Jordi Estany. Els roserencs, que no van entrar en joc a la J3, van aprofitar el guany del JAC contra el Castelldefels per a situar-se líders fruit de l'average general. Amb 1-1 al seu balanç, els vermell-i-negres validen bitllet gràcies al seu valuós +31 davant la disciplina de Sants. Per la seva banda, els artesencs van assaltar Les Comes en un xoc entre poder a poder amb el potent Igualada, i van accedir automàticament a l'eliminatòria prèvia a la F4. Els d'Estany són un dels dos clubs nouvinguts a la categoria que lluitaran per aixecar el títol.

Els nois de Cesc Senpau són, juntament amb els bagencs, els dos planters procedents de la Copa Catalunya Masculina que s'han col·locat en disposició d'optar al trofeu de campions. Els bisbalencs es citaran amb la plantilla maresmenca, dissabte a les 20h al Josep Mora de Mataró, designada com a seu de la Final a Quatre. L'equip empordanès va sumar un segon triomf igualat a pista del Quart, en derbi gironí transcendental per a tancar la taula classificatòria com a solvents líders, en bona sintonia amb els finals exigents. El bàndol de Charly Giralt, a còpia de triples, va endur-se un treballat derbi mataroní que bé va valer una llicència directa per a 1/4 de final després d'haver guanyat, també, a pista del Lliçà a la 1a jornada.

A les Semifinals previstes per l'11 d'octubre al Palau d'Esports Josep Mora de Mataró, s'enfrontaran el guanyador de l'eliminatòria A contra el guanyador de la B per una banda (12:30h) i, per l'altra, el guanyador de l'eliminatòria C davant el guanyador de la D (10:30h). Dilluns 12 d'octubre tindrà lloc la gran Final a les 12:30h a la mateixa pista mataronina. Aquesta Final a Quatre organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), comptarà amb la coorganització de la UE Mataró i amb el suport institucional de l'Ajuntament de Mataró.

L'actual campió de la competició és el CB VIC - UNIVERSITAT DE VIC en superar a la final de l'anterior edició al RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET per un 78-71.