dijous, 23 de juliol del 2020

Política Lingüística crea un catàleg de videojocs en català :: Tocs 208

Tocs de llengua
Actualitat sobre la Direcció General de Política Lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Juliol 2020 #208
Política Lingüística crea un catàleg de videojocs en català
La Direcció General de Política Lingüística ha creat VDJOC, una base de dades interactiva de videojocs que tenen l'opció de llengua en català, amb l'objectiu de mostrar-ne la disponibilitat, encara molt deficitària, impulsar-ne el consum i sobretot promoure que l'oferta en català d'aquests productes tecnològics sigui creixent. Actualment només un 5,5 % dels videojocs que es consumeixen a Catalunya són en català. Aquest aparador dels videojocs comercials disponibles en català s'actualitzarà permanentment. Els usuaris i les empreses poden fer arribar els jocs que poden ser incorporats a la base de dades a través d'aquest formulari.
VDJOC agrupa una cinquantena de videojocs en llengua catalana organitzats en 12 categories: acció-aventura, arcade, esports, estratègia, infantils, jocs seriosos (serious games), musical, plataformes, rol, simulació, terror i trencaclosques. Ofereix un cercador per facilitar-ne la consulta, que també permet el filtratge per categories. Cada videojoc té una fitxa informativa amb l'estudi que l'ha desenvolupat, el gènere, les plataformes a través de les quals es pot jugar, l'edat recomanada, el tràiler i l'accés al web del joc. Alguns d'aquests videojocs han rebut el suport de la Direcció General de Política Lingüística.
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

TwitterFacebookImprimeix
butlletins anteriors
ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya
Avís legal | D'acord amb l'article 17.1 de la Llei 19/2014, la ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.