dilluns, 29 de juny del 2020

La UE Mataró és nou equip de Lliga Femenina 2




La temporada 2020/2021 Mataró tindrà 2 equips a Lliga Femenina 2. La UE Mataró ha estat acceptada per la Federació Espanyola de Bàsquet per formar part de la segona màxima divisió a nivell espanyol, en una lliga de nou format.

Aquesta temporada, enlloc de dos grups n'hi haurà tres, de 14 equips cadascun. Aquesta ampliació ha permès que 16 equips pugin de categoria, entre ells l'entitat groga. Un salt de qualitat enorme per un equip que té un projecte ambiciós.

Això suposa el retorn unionista a Lliga 2, on hi havia accedit  2 ocasions anteriors, de 2004 a 2007 i de 2009 a 2011. Juntament amb el Mataró, els altres catalans que pugen són el Viladecans, el Joventut de Badalona i l'Almeda. Serà un any complicat però molt il·lusionant. El projecte de l'entitat, no obstant, és el mateix que estaven preparant.

La particularitat són aquests tres grups i que un d'ells serà quasi íntegre de catalans. Això evitarà desplaçaments, però també augmentarà el nivell. La temporada que ve, doncs, si queden enquadrats al mateix grup podria haver-hi derbi mataroní. Només Saragossa igualarà Mataró com a ciutat en tot l'estat espanyol que tingui dos equips a Lliga Femenina 2.

+ info – publicat per
Francesc Andrés
mataroaudiovisual.cat