dimecres, 20 de maig del 2020

Jose Cabrera, el jugador de beisbol que ha triomfat jugant a bàsquet a Mataró


La temporada 2008/2009 la UE Mataró buscava substitut per Iki, l’amo del joc interior del Palau. I el va trobar en el dominicà Jose Cabrera. Provinent del Peixegalego gallec, la seva primera experiència en el món del bàsquet havia estat a l’estat i quan va arribar a Mataró, l’exjugador de beisbol tenia una missió complicada, fer oblidar el nigerià. Una etapa que Cabrera recorda amb afecte. Al vestidor va coincidir amb jugadors com Paco Hernández, Jordi Ventura i un jove Natxo Ariño.
 

Després d’aquella temporada, Cabrera va passar pel Monzón aragonès, per tornar al Maresme de la mà de l’Arenys Bàsquet i de César Saura. Assegura que d’aquesta etapa de cinc anys en guarda un molt bon record. La seva segona sortida de la comarca va ser breu, any i mig a l’Hospitalet on va coincidir amb Jaume Solé. Però al desembre del 2016 el dominicà va tornar a vestir la groga. I ho va fer com a jugador experimentat i clau en el joc interior de l’equip, en un 2017 de somni quan la Unió jugava a casa. Un vestidor diferent, ara amb Ariño de capità i un altre Ventura, Sergi, dirigint el joc a pista.
 
Tres anys i mig més tard, amb 35 anys, ha decidit donar pas a noves experiències allunyades de la pista. Marxa sent el sisè jugador que més taps ha fet a la història de la Lliga EBA. Ara veurà els partits des de la graderia del Palau. Cabrera, el dominicà del Maresme, o el maresmenc de la República Dominicana. Uns factors que ja no alteren el producte.
 
Publicat per
Francesc Andrés

https://mataroaudiovisual.cat/noticia/esports/jose-cabrera-el-jugador-de-beisbol-que-ha-triomfat-jugant-b%C3%A0squet-matar%C3%B3