dimarts, 5 de maig del 2020

El Canal 33 emetrà el documental ‘Ateneus: llavor de llibertat’
L’ateneisme té una cita amb Televisió de Catalunya el proper 14 de maig al Canal 33. L’emissora pública catalana emetrà, a les 22h, el documental ‘Ateneus: llavor de llibertat‘.

Encarregat a la productora audiovisual catalana Nosotros produccions, el llargmetratge narra en una hora l’aportació que aquestes entitats culturals han fet en la construcció de la societat catalana, des de fa dos segles i fins a l’actualitat i, contribueix a relatar la memòria històrica del nostre país.

L’objectiu del documental és donar a conèixer l’esperit, trajectòria i realitat del moviment ateneístic; la seva magnitud i importància històriques, i el seu paper indispensable com a element protector i estimulant de la cultura catalana.

El documental és una mostra, fins ara inèdita, de la capacitat que tenen els ateneus per oferir una cultura que implica participació, compromís i creixement personal; una cultura que, alhora, fomenta la sociabilitat i la solidaritat entre els individus. En definitiva, la voluntat d’impulsar comunitats que treballen, des de la proximitat, en la transformació social.

Publicat per
ateneus.cat