divendres, 1 de novembre del 2019

Sala Cabanyes porta a Can Gassol la comèdia agredolça “Litus”
Dins el cicle “Fet a Mataró, Pere Vàzquez dirigeix un grup de cinc actors joves que porten a escena el text de Marta Buchaca
Aquest cap de setmana s’estrena a Can Gassol “Litus”, una obra de Marta Buchaca dirigida per Pere Vàzquez i que compta amb un repartiment molt jove. Dins del cicle “Fet a Mataró”, la Sala Cabanyes farà al centre d’arts escèniques mataroní sis representacions d’aquesta reflexió sobre l’amistat, l’amor i la pèrdua.
Fa tres mesos que en Litus ha mort en un accident de cotxe. El seu germà, en Toni (Pol Martínez), ha convocat al pis on vivia en Litus a la Laia (Marta Penya), la seva exnòvia; els seus dos millors amics, en Pau (Jordi Grané) i en Marc (Martí Cano); i el seu company de grup de música, en Pepe (Roc Waisbord). A tots ells els entregarà una carta de part d’en Litus.
Han passat només tres mesos però la vida de tots ells s’ha transformat. De sobte, el que havia de ser una reunió per parlar de l’amic mort es converteix en una trobada en què surten a la llum alguns dels secrets més íntims dels personatges i tensions que s’havien mantingut ocultes durant anys.
“Litus” parteix d’un drama per presentar-nos un present agredolç, ple de tocs de comèdia, en què cada personatge afronta a la seva manera la pèrdua d’algú proper. En aquest text generacional, cada espectador es pot sentir més identificat amb un d’ells en particular, però entendrà la reacció de tots.
Amb “Litus”, Pere Vàzquez estrena el seu tercer muntatge a Can Gassol, el primer produït per la Sala Cabanyes. El director mataroní, que en els darrers mesos ha estrenat el monòleg “Algunes coses meravelloses” i continua representant “Misèria”, ja va representar “Hikikomori” i “Frankenstein” al centre d’arts escèniques de la plaça Pepa Maca.
Una obra que va triomfar a la Flyhard i al Lliure
“Litus” es va estrenar l’estiu de 2012 a la sala Flyhard, un espai emblemàtic del teatre de petit format barceloní. L’èxit de crítica i pública la va portar, la temporada següent, al Teatre Lliure.

El text de Marta Buchacha ha tornat a primera línia de l’actualitat les darreres setmanes per l’estrena d’una pel·lícula basada en l’obra de teatre. Dirigida per Dani de la Orden i protagonitzada per Quim Gutiérrez, la pel·lícula encara està en cartell en molts cinemes catalans.

Dies de representació: 
Divendres, 1 de novembre de 2019, a les 20.30 hores
Dissabte, 2 de novembre de 2019, a les 20.30 hores
Diumenge, 3 de novembre de 2019, a les 19.00 hores
Divendres, 8 de novembre de 2019, a les 20.30 hores
Dissabte, 9 de novembre de 2019, a les 20.30 hores
Diumenge, 10 de novembre de 2019, a les 19.00 hores

Lloc:
Centre de Creació Escènica Can Gassol
(Plaça de la Pepa Maca,15 Mataró)
Preu:      
6 €
Durada aproximada: 75 minuts, sense entreacte.
Recomanable a partir de 12 anys.
Venda de localitats: