divendres, 15 de novembre del 2019

Marc Abril assumeix la direcció artística del cicle de Reis




El director mataroní substitueix a Antoni Blanch i ja treballa amb les diferents entitats que participen en la Cavalcada. Marc Abril assumeix tot el cicle de Reis que inclou l’arribada dels Missatgers Reials i la Cavalcada.
Arquitecte de professió, Marc Abril treballa com a responsable d’infraestructures a la Fundació El Maresme. És un artista polifacètic i ha tocat diferents branques de les arts escèniques: actor, director i escenògraf.
Ha dirigit muntatges teatrals a Sala Cabanyes com “La bella adormida” o “Els Pastorets de Mataró”; ha escrit i dirigit, “Pongo”, obra guanyadora del segon concurs de Microteatre de Mataró; ha actuat en muntatges com “La comèdia dels errors”, Josep i “El Mikado” i “Els Miserables” i “Els pirates”, entre d’altres i  ha fet de figurant sense text a diversos capítols de la Riera. També ha dissenyat escenografies per muntatges teatrals com “El Mikado”, “Un violinista a la teulada” , “El diari d’Anna Frank”, etc.
La seva implicació en la festivitat de Reis no és pas nova, ja que ha dissenyat la carrossa dels Missatgers, les dels tres Reis Mags i els trons dels Missatgers i d’altres elements  la Cavalcada de Res de Mataró.
Marc Abril pren el relleu a Antoni Blanch, que es va encarregar de la direcció artística des del 2014 al 2019.
Blanch va concebre la Cavalcada com un conte de somnis per a petits i grans a la nit més màgica de l’any. Sempre acompanyat per Carme Buscà i Marta Domingo, va oferir durant aquestes sis edicions un gran espectacle de carrer que mesclava la màgia, els somnis, la il·lusió, la llum i el color. Blanch sempre va apostar per la música en directe i va distribuir la Cavalcada en cinc grans blocs: l’obertura, el seguici del Rei Blanc, el seguici del Rei Ros, el seguici del Rei Negre i el tancament.
El president del Centre Catòlic sempre es va considerar com un més dels 700 voluntaris que fa possible aquest espectacle.
La Direcció de Cultura vol agrair tot l’esforç i la feina que Antoni Blanch i el seu equip han fet per la ciutat durant aquests sis anys.

PUBLICAT PER
culturamataro