dimecres, 30 d’octubre del 2019

Charly Giralt: "aspirem a tot i ens agradaria fer-ho millor que l'any passat"




Parlem amb l'entrenador de la UE Mataró Germans Homs, en l'inici de la seva quarta temporada dirigint l'equip

En Charly Giralt és Mataroní des de fa 15 anys, mogut per la seva parella. Durant tres anys, del 2010 al 2013, va entrenar equips cadet i júnior a la UE Mataró i el 2016, va tornar al club per dirigir el sènior A. Tenia el repte d’ascendir l’equip a la lliga EBA, i així ho va fer. La present temporada, la UE Mataró Germans Homs ha iniciat amb una molt bona dinàmica, escalant posicions i col·locant-se en la 5a jornada en la segona posició de la classificació.

Content per aquest inici de temporada?
Sí, la veritat és que sí. Content per les victòries i sobretot per les sensacions que estem donant. Realment no és diferent d’altres temporades en què també vam començar una mica igual, però sí que és veritat que les sensacions són molt bones. Tothom està sumant, es veu un grup unit on tots treballen i això és el que fa que estigui més content. Un altre motiu per estar-ho és que tenint jugadors importants lesionats, l'equip ha respost bé, ha funcionat i ha anat guanyant, cosa que és un bon senyal. En teoria, quan estiguem tots, podrem fer-ho encara millor.

Els jugadors fa anys que treballen junts i tu és la quarta temporada que hi ets, suposo que ajuda.
Sí, és clar. Vas coneixent els jugadors, vas fent el perfil dels qui realment t'agraden o tenen una altra manera de veure el bàsquet i això és el que ha fet una mica sumar-ho tot. Hem apostat sempre per molta gent de la casa, nois que gairebé tots també són entrenadors del club, i això també fa que hi hagi molt bon ambient.

Com valores les noves incorporacions?
Vam apostar molt per la continuïtat de l'equip, però per un costat Pol Cànovas, que estava al sènior B, va pujar a l'A i estem súper contents amb ell. I després hi ha un fitxatge d'última hora que crec que no ha sortit ni als mitjans i ha fet poc soroll, però que realment està aportant molt a l'equip: és el Julio. Va coincidir que ell, que és de Granada i havia jugat a bàsquet allà, crec que a Jaén, estava vivint aquí a Mataró. Va venir a entrenar amb nosaltres i com que vam començar a tenir un problema de lesions que ens pensàvem que seria més greu vam parlar amb ell de fitxar-lo. Va ser un fitxatge una mica a última hora com a suport, i el noi també està sumant; és un més de l'equip i estem molt contents amb ell.

Ara tens una plantilla d'11 jugadors. La dones per tancada o estàs a l'espera d'un altre fitxatge?
En principi, si no hi ha res estrany, l'equip està tancat. Tenim un sènior B, un sub-21 i inclús nois del júnior que estan entrenant amb nosaltres, i l'aposta des de fa molts anys és tirar molt de gent de la casa. Sent 12 jugadors tancaríem portes i no volem. Ens va bé ser 11 i poder aportar un noi jove que ens ajudi i vagi aprenent perquè dintre d'un any o la temporada vinent potser podem pujar-lo com hem fet amb el Pol.

Quin objectiu us marqueu com a equip aquesta temporada?
Volem fer-ho millor que l'any passat, però parlar de posicions sempre és complicat perquè els equips no són els mateixos. Per mi aquest any els rivals són més potents, per tant encara és més complicat. Però aspirem a tot i ens agradaria fer-ho millor. Des que estic amb el sènior sempre ho hem fet una mica millor, i aquest any l'objectiu seria aquest. Això vol dir quedar segons, tercers o primers? Ja accepto, ja ens agradaria. Però ara mateix, això acaba de començar i per mi aquest any la lliga és més potent i forta que l’any passat.

Com rebeu el suport de l'afició?
Com rebeu el suport de l'afició? Tenim la sort, o la feina que hem fet, que molts jugadors també siguin entrenadors del club. Per això hi ha molta sensació de pertinença al club i també fa que vinguin molts nanos a veure no el sènior sinó el seu entrenador. Sempre hi ha molt bon ambient i gent mirant el partit. És una de les coses que hem aconseguit de les que estic més orgullós, que hi ha molta gent del club implicada amb el sènior i que ens vénen a veure cada setmana.

Tu com et trobes al club?
Cada vegada amb més seguretat, més experiència, més gran [riu], pel bo i pel dolent, i això fa que vagi coneixent millor la categoria. Els nervis del primer any ja han desaparegut i fa que les coses te les prenguis amb més tranquil·litat. I per part del club, sempre m'he sentit amb molt de suport i tens aquesta seguretat pel fet que hagin apostat per tu i estic molt content.

Recordes el moment en què et van proposar de portar el sènior A?
Sí, i tant. Va ser en Joan Ventura qui em va trucar i em va dir que volien parlar amb mi, ell i el Jordi Ventura, qui aleshores era el coordinador. No sabia ben bé què em volien dir i em va sorprendre. És veritat que tenia molt bona relació amb el club i que quan vaig marxar em van comentar la frase "algun dia tornaràs", però no m'ho esperava. I em va alegrar moltíssim que pensessin en mi i creguessin que era la persona ideal per portar el sènior. Va ser una mica entre sorpresa i por, però amb els anys ha sortit tot bé i m'alegro moltíssim que hagin apostat per mi. Sempre els ho agrairé.

+ publicat per