divendres, 4 d’octubre del 2019

“Capvespre al jardí” dona el tret de sortida a la temporada teatral de la Sala Cabanyes




Jordi Gironès s’estrena en la direcció amb un text en què quatre personatges reflexionen sobre la vida i l’amistat
Quatre personatges es troben un capvespre d’estiu al jardí d’una casa senyorial. En Joan (Òscar Ribas) i l’Àngels (Roser Montlleó) han convidat a sopar la Llúcia (Eulàlia Puigderrajols) i en Mateu (Santi Clavell), dos amics de joventut d’ell. Fa nou anys que no es veuen i en Joan vol que els seus dos antics companys de laboratori coneguin la seva dona.
Som a principis dels anys 90. Barcelona es prepara per a la celebració dels Jocs Olímpics, la SIDA comença a fer estralls i una crisi econòmica s’entreveu a l’horitzó. Entre mossegades de pa amb tomàquet i glops de vi, tots quatre debaten sobre l’amistat, el passat en comú i el paper de la ciència en el món d’avui.
El que comença com un sopar cordial es va complicant a mesura que la conversa avança. Les diferències entre els personatges, que després d’un temps treballant plegats a Brussel·les han vist com els seus camins se separaven, es fan més i més evidents fins a culminar en un final sorprenent.
Amb “Capvespre al jardí”, Jordi Gironès debuta en la direcció d’un espectacle a la Sala. Gironès, que anteriorment havia dirigit diverses edicions de la Festa del Teatre i va ser ajudant de direcció a “Ball d’agost”, es posa al capdavant d’un text escrit per Ramon Gomis.
Amb l’estrena de “Capvespre al jardí”, aquest cap de setmana, la Sala Cabanyes engega la seva temporada teatral. El muntatge obre la porta a nou mesos de representacions al teatre mataroní.
De “Capvespre al jardí” se’n faran sis funcions a l’Espai Saleta fins al diumenge 20 d’octubre.
Representada al Lliure amb presència mataronina
“Capvespre al jardí” es va representar al Teatre Lliure la primavera de 1990, dirigida per Lluís Pasqual. Entre els intèrprets hi havia el mataroní Jordi Bosch, acompanyat de Lluís Homar, Anna Lizaran i Ramon Madaula. En aquell muntatge, l’ajudant de direcció era el també mataroní Moisès Maicas.
La tardor de 1991, en plena celebració dels 75 anys de l’entitat, la Sala Cabanyes va representar “Capvespre al jardí”, sota la direcció de Carles Maicas.

Dies de representació:
Dissabte, 5 d’octubre de 2019, a les 21.00 hores
Diumenge, 6 d’octubre de 2019, a les 18.00 hores
Dissabte, 12 d’octubre de 2019, a les 21.00 hores
Diumenge, 13 d’octubre de 2019, a les 18.00 hores
Dissabte, 19 d’octubre de 2019, a les 21.00 hores
Diumenge, 20 d’octubre de 2019, a les 18.00 hores
Espai Saleta / Centre Catòlic de Mataró
(La  Riera, 110-120)
Preu:  
12 €
Venda de localitats: