dimarts, 4 de juny del 2019

Sèries que acaben, exposicions que arriben i el medi ambient que ens reclama. La cultura digital en moviment!

.
.
.
.

Ballet

Neons asiàtics a la megaciutat 

Tutús i malles fosforescents omplen de color l'especial arquitectura icònica de la megalòpolis de Hong Kong. El Ballet de Hong Kong celebra el seu 40è aniversari i per a l'ocasió ha creat l'acolorida i impactant campanya Never Standing Still de la mà de l'agència creativa Design Army,  Un gran espectacle visual al so del Bolero de Ravel amb una estètica vibrant, urbana i moderna que defuig l'encorsetament carrincló que a vegades s'associa a la imatge del ballet. La coreografia del HK Ballet, famós per la seva moderna interpretació de peces clàssiques, incorpora tant apunts de la tradició cultural xinesa com de les danses urbanes, que s'acompanyen de  refrescants tocs de comèdia amb unes iaies que no us podeu perdre! Ens encanten!

Et convidem...

Vols anar a veure l'exposició Quantica?

L’exposició Quàntica, al CCCB, vol ajudar-nos a entendre els principis de la física quàntica a través del treball creatiu conjunt de científics i artistes. Una exposició per conèixer la realitat i el món que ja estan arribant! Vols anar-hi? Tenim 20 entrades dobles per al dia que vulguis, si ets subscriptor o subscriptora. Envia'ns un mail i entra en el món del futur!

Campanyes que consciencien

Bytes i creadors per la Terra

Artistes i tecnologia són dos àmbits que poden donar visibilitat a una de les problemàtiques més importants per la societat: el deteriorament del medi ambient que està afectant les nostra societat de manera irreversible. Us hem recollit alguns exemples impressionants i conscienciadors.

Voices of Sonar+D

Immersivitat i creativitat a debat a Londres

Què és immersió? Què és imprescindible en una experiència virtual? Aquestes i altres qüestions són les que han conduit l’esdeveniment Voices of Sónar+D a Londres. Voleu saber què en pensen els experts participants?

Aquest maig...

#VideojocsCatalans

#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-te al corrent de les novetats de llançaments i/o iniciatives de la indústria catalana dels videojocs. Aquí teniu els videojocs catalans que us presentem aquest mes de maig!

Et convidem...

Vols anar a veure l'exposició de Christian Marclay?

Christian Marclay presenta al MACBA una tria d’obres centrada en les múltiples maneres en què el so es pot manifestar visualment, les seves composicions sòniques, des de partitures gràfiques fins a videoinstal·lacions. Marclay serà present al proper Sonar+D i abans et convidem a veure l'exposició. Si ets subscriptor o subscriptora d'aquest butlletí envia'ns un mail i no et perdis aquesta exposició!

Estiu 2019

Colònies i campaments tecnològics

Cada any us portem un llistat dels centres que ofereixen activitats relacionades d'estiu per a nenes i nens amb la tecnologia com a tema conductor. Robots, impressió 3D, drons, programació...  Aquí teniu les propostes per aquest estiu!

Sèries

La ciència darrera The Big Bang Theory

Ha arribat el final de The Big Bang Theory. Després de dotze anys hem dit adéu als científics frikis i les seves vides. Però la sèrie parla també, i molt, de ciència. Si sou dels que heu buscat a Google què és la teoria de cordes o el gat de Shrodinger, seguiu llegint!

Primavera Pro 2019

Xarxes socials, intel·ligència artificial i molt més

Arriba el Primavera Pro amb conferències, taules rodones i presentacions amb participants d’arreu del món. Us hem fet un petit recull d’aquelles activitats que uneixen la música amb la tecnologia. No us perdeu res del Primavera Pro!

Turisme

Res és massa exagerat si és a l'estil Ghibli

Fa un any ens vam enamorar de la reeixida campanya turística Only Slightly Exaggerated impulsada per Travel Oregon. La meravellosa animació a l'estil de Studio Ghibli es va fer ràpidament viral a la xarxa, així que aquest any amb Only Slightly (More) Exaggerated ens porten una nova peça fantàstica desenvolupada de nou per l'agència creativa Wieden + Kennedy i els estudis Psyop i Sun Creature Studios. Un homenatge als paisatges espectaculars de l'estat nord-americà, que ens endinsa en un viatge en els límits entre la imaginació i la realitat ple de criatures fantàstiques. Una celebració dels records i les emocions que tots els viatgers experimentem i atresorem en els nostres cors.

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat  

(la data és el termini màxim)
 30 MAIG
Mobile Talks: Transformació digital i tecnologia responsable per a les persones. Caixafòrum. Barcelona
 31 MAIG
Mercat de pràctiques per a estudiants d'animació, VFX, 3D, i videojocsque busquen pràctiques i empreses que necessiten becaris, organitzat per b'Ars. Barcelona Activa. Barcelona
 31 MAIG - 21 JUNY
Curs Creació d'espais mitjançant el disseny sonor i l'arquitectura efímera. FAB Casa del Mig. Barcelona
 1 JUNY
Women in Technology Day 2019. UPF. Barcelona
 1 JUNY
Taller Edcamp: Gènere, Tecnologia i Educació. UPF. Barcelona
 1 - 22 JUNY
Realitat Virtual amb Cospaces. Convent de Sant Agustí. Barcelona
 19 JUNY
24a Trobada ScratchEd Meetup Barcelona. FAB Casa del Mig. Barcelona
 20 JUNY
Ética i Intel.ligència Artificial / Els reptes ètics que plantegen les màquines pensants. Palau Robert. Barcelona
 18 JULIOL
Presentació Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya. Disseny Hub. Barcelona
 Fins el 24 SETEMBRE
Exposició Quàntica. CCCB. Barcelona
 Fins el 24 SETEMBRE
Exposició Christian Marclay: Composicions. MACBA.  Barcelona

sense definir
KIKK Festival (Bèlgica): Mostra de projectes innovadors que facin servir noves tecnologies desenvolupades per startups internacionals, artistes, creadors o emprenedors o simplement ... persones amb talent! És un espai gratuït on exposar, mostrar i vendre. El festival te lloc del 31 octubre - 3 novembre
4 JUNY
Participació a Tokyo Games Show amb l'ICEX
14 JUNY
Participació a la Gamescom amb l'ICEX
28 JUNY
Videojocs que apliquin als Indie Development Awards - Game Connection
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat