dissabte, 4 de maig del 2019

Vols conèixer les novetats de la cultura digital a Catalunya? Nous espais, videojocs, animació i històries que barregen realitat i ficció!

.
.
.
.

La festa de la creativitat

OFFF Barcelona

La setmana passada va tenir lloc a Barcelona el festival OFFF, un dels més importants en creativitat digital. Enguany, Ilya Abulkhanov, un dels directors del col·lectiu Mill+, va obrir l'OFFF 2019 presentant el seu curtmetratge ARXIV. ARXIV és un drama de ciència ficció immersiu situat en un futur apocalíptic alternatiu i alhora en el futur proper que ha provocat el col·lapse del món. Un viatger travessa un desert desolat a la recerca de la cura d’ARXIV. El curt parla de la ubiquïtat de la tecnologia, la realitat, el desig humà i la relació entre les història que creem i els futurs especulatius que se'n creen. ARXIV és una provocació reflexiva sobre el paper de cada individu en el nostre futur col·lectiu.

Tot i l'incendi...

Notre-Dame de París viu als videojocs

El passat 15 d’abril Notre-Dame de París cremava i les esfereïdores imatges corprenien els amants de l’art, l’arquitectura, la història. Un edifici que havia aparegut a diverses novel·les, pintures, pel·lícules… i també videojocs. Us en deixem alguns on Notre-Dame té un paper destacat!

Aquest abril...

#VideojocsCatalans

#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-te al corrent de les novetats de la indústria catalana dels videojocs. Aquí teniu les notícies d'aquest mes d'abril!!!!!

La collita de 2018

Animació Catalana

Cada any fem un repàs de què ha donat de si l'audiovisual català d'animació l'any anterior. I enguany no és una excepció! Aquí us deixem amb la collita del 2018, plena de stop motion, modelats 3D digitals i tècniques tradicionals, gràcies a ProAnimats.

Cultura Digital i Immersiva

Neix l'Ideal

Fa uns dies es va presentar el projecte de l'IDEAL, un centre dedicat a la creació, formació i difusió de la cultura digital a Barcelona. IDEAL inaugurarà la seva activitat el mes d'octubre que ve amb l'exposició Monet: una experiència artística immersiva i una nova producció d'Ouchh, el reconegut estudi de vanguardia digital. Felicitats i benvinguts!!!!

Quan es confonen

Realitat i ficció: algunes històries que van trencar les barreres

A la darrera edició de Kosmopolis Manuel Bartual va per parlar de la realitat i la ficció, les fronteres que les diferencien i les històries que han fet saltar aquestes fronteres. Us portem uns quants exemples de grans ficcions embolicades en realitats!

Finançament

Convocades diverses ajudes als videojocs

Si us dediqueu als videojocs, això us interessa! S'han convocat les ajudes a la internacionalització (fins el 28 de maig) i la línia d'aportacions reintegrables per a projectes de videojocs (fins el 30 de maig). També està a punt de convocar-se la línia d'ajuts a la incorporació del català als videojocs. No us ho perdeu!!!!

De la productora Canadà

Consells per fer un bon ús d'Instagram

Potser no us sonarà el nom de la productora barcelonina Canadà, però segur que heu vist els seus anuncis i videoclips. De Canadà són els videoclips del Guincho o Bad Gyal i els famosíssims de Rosalia. Alguns d'aquests vídeos són obra del col·lectiu de directors Manson, que formen part de la productora i que també han creat aquest conjunt de petits vídeos per explicar com evitar trolls, comentaris insultants i en general com tenir una bona experiència a Instagram.

Us recomanem que us els mireu, tant per la demostració que suposa del talent de Manson com per ser més conscients de les males pràctiques que ens podem trobar a les xarxes o com controlar-les.

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat  

 2 MAIG
Esmorzar-networking “El model educatiu adaptat a l’era digital: les noves tecnologies al servei de l’educació”. Edifici MediaTIC. Barcelona
 3, 4 i 5 MAIG
4a Escapada de Cultura i Creació Digitals. La Plana, Sta. Maria d'Oló, Moianès
 4 MAIG
Celebració del Dia Internacional del Dron. Sitges
 8 MAIG
Iniciació a la robòtica. Telecentre Alta Ribagorça. El Pont de Suert
 8 MAIG - 12 JUNY
Laboratori Escena Digital. Convent de Sant Agustí. Barcelona
 10 MAIG
Inauguració de l'exposició “Amb Nom de Dona, històries d'inventores i descubridores”. Bits & Books. Barcelona
 11 MAIG
BUG. Festival de Música Digital. Anglès
 13 - 14 MAIG
White Nights CEO Summit. Barcelona
Fins el 18 MAIG
Pantalles i Pastilles, exposició col·lectiva en homenatge a Fahrenheit 451. ADN Platform. Sant Cugat del Vallès
 18 - 19 MAIG
Taller de videomapping aplicat a las arts escèniques. Espai Erre. Barcelona
 24 MAIG
Jornada Three Headed Monkey Awards (3HMA). UPC. Barcelona
 28 MAIG
Festibity, dedicat al món de la robòtica i la intel·ligència artificial disruptiva. TNC. Barcelona
 31 MAIG - 21 JUNY
Curs Creació d'espais mitjançant el disseny sonor i l'arquitectura efímera. FAB Casa del Mig. Barcelona
 Fins el 24 SETEMBRE
Exposició Quàntica. CCCB. Barcelona
(la data és el termini màxim)
sense definir
KIKK Festival (Bèlgica): Mostra de projectes innovadors que facin servir noves tecnologies desenvolupades per startups internacionals, artistes, creadors o emprenedors o simplement ... persones amb talent! És un espai gratuït on exposar, mostrar i vendre. El festival te lloc del 31 octubre - 3 novembre
2 MAIG
Participació al REL, programa d’ajuts, formació i mentories per a la creació de projectes d’art i cultura digital
5 MAIG
Projectes en VR de ficció, documentals, artístics... per al festival de VR d'Arlès
8 MAIG
Participació al DIGITAL B2B FORUM, esdeveniment de networking internacional per a professionals de les indústries creatives digitals (institucions, associacions, grups inversors, empreses o professionals amb projectes propis), dins DIGITAL JOVE
14 JUNY
Participació a la Gamescom amb l'ICEX