dilluns, 6 de maig del 2019

Culturapopular.mes, núm. 32 / Maig 2019

Culturapopular.mes
Actualitat sobre cultura popular i associacionisme cultural
Departament de Cultura
Maig 2019 #32
La Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera ha estat declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional
El Govern ha declarat la Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera que ha estat inscrita en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.
La festa se celebra anualment els dies 5, 6 i 7 de febrer. El seu origen es remunta al 6 de febrer de 1540 i des d’aleshores s’ha celebrat de forma ininterrompuda. És una festa de caire bàsicament religiós en la qual s'adora la relíquia de la Vera Creu que es guarda a Cervera. Té especial interès la interpretació de les Completes a l'església de Santa Maria, un tradicional esdeveniment musical de caire popular. Cal destacar el seguici de Festa Major amb les Timbales i els Macers.
La Festa és organitzada per la parròquia de Santa Maria de Cervera, la Junta del Santíssim Misteri de Cervera, la Paeria de Cervera i el Patronat de les Completes del Santíssim Misteri de Cervera, amb la participació i col·laboració de diverses entitats cerverines.
Foto: Jordi Prat
Llegiu-ne més

 
Activitats de portes obertes DASC2019
Ja podeu consultar la informació de les propostes per les jornades de portes obertes del proper mes de juny que ens van arribant de les entitats. 
Llegiu-ne més
shadow bottom
Jornada tècnica: Nous models de festa
Intervencions participatives i processos que transformen el patrimoni immaterial. Coorganitzada amb Fira Mediterrània. Barcelona,16 de maig.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Exposició i taller infantil de cavallets cotoners
Taller inspirat en el cap de cavallet cotoner guanyador del concurs (Genís Riera, ESDAP Olot). CC L'Illa Diagonal. Divendres i dissabtes fins 11 de maig.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Recercat 2019
L'Institut Ramon Muntaner organitza la Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana a Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, del 3 al 5 de maig.
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
Cultura Popular i Objectius de Desenvolupament Sostenible
La DGCPAC participà, a Brussel·les, en el debat organitzat pel Centre Balears Europa i la Delegació del Govern davant la UE.
Llegiu-ne més
shadow bottom
Els tocs manuals de campana
A la jornada, que aplegà campaners i campaneres d'arreu de Catalunya, es van exposar i debatre tot tipus de problemàtiques que afecten al món campaner. 
Llegiu-ne més
 
shadow bottom
 
32è Aplec Internacional
Copenhagen ha estat la ciutat escollida aquest any  per Adifolk per celebrar la mostra de cultura popular catalana (25-28 d'abril).
Llegiu-ne més
shadow bottom

Directe a

Twitter DGCPACImprimeix
 Butlletins anteriors Contacte
ISSN: 2462-6694 | Dipòsit legal: B 21404-2016