divendres, 22 de març del 2019

Saludem l'inici de la primavera amb molta cultura a Mataró

Butlletí cultural de la ciutat de Mataró

 

Obertura al públic

Àrea de reserva visitable de les col·leccions tèxtils del Museu de Mataró

Diumenge, 24 de març / 12 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Obertura al públic de l'àrea de reserva de les col·leccions tèxtils del Museu de Mataró, un espai concebut d'una banda com a magatzem i zona de treball tècnic i d'altra banda com un espai públic per tal d'aprofundir en aspectes concrets de les col·leccions.

Visita guiada

La casa Coll i Regàs, com a mostra de les arts modernistes

Dijous, 21 de març / 12 h
Casa Coll i Regàs. Fundació Iluro
Visita guiada per acostar-se a les arts aplicades a l'arquitectura de la casa Coll i Regàs: vidrieria, pedra, fusteria, forja, esgrafiats, ceràmica i mosaics hidràulics.


Recital de poesia amb motiu del Dia Mundial Poesia

Glopets de poesia

Dijous, 21 de març / 19 h
Biblioteca Antoni Comas
Lectura pública de poemes de diversos autors per part d'alumnes dels cursos de català per a adults del CNL.


Cinefòrum

Viaje al cuarto de una madre

Dijous, 21 de març / 20.15 h
Foment Mataroní
La Leonor vol anar-se'n de casa, però no s'atreveix a dir-ho a la seva mare. L'Estrella no vol que marxi, però és incapaç de retenir-la al seu costat. Mare i filla hauran de fer front a aquesta nova etapa de la vida.Pel·lícula espanyola de l'any 2018, escrita i dirigida per Celia Rico. 90 minuts.


6è Festival A la vora del Jazz

JazzClap. Jam-session amb Joan Chamorro

Dijous, 21 de març / 21.30 h
Sala Clap
Joan Chamorro és un músic de jazz i professor de música que no necessita presentació. Ens oferirà una jam-session acompanyat de la secció rítmica de l'Associació Jazz Maresme.


BiblioLab

Taller de reciclatge i creativitat amb stop-motion

Divendres, 22 de març / 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra
Projecte TecnoGirl Experimentarem i crearem un mural a partir de materials reciclats i farem servir la tècnica stop-motion per enregistrar un vídeo d’animació de tot el procés creatiu. A càrrec de Catàrtic. Cal inscripció prèvia.


Estrena de documental

Peret, yo soy la rumba

Divendres, 22 de març / 20 h
Teatre Monumental
Estrena del documental Peret, yo soy la rumba. Amb la participació de la directora del documental, Paloma Zapata, i l'actuació de La Payoya i de Dani i Santa Pubill (néts de Peret).


Concert

Flanagan

Divendres, 22 de març / 22 h
Sala Clap
El retorn del grup mataroní de pop rock al Clap.


6è Festival A la vora del Jazz

Jazz a la plaça

Dissabte, 23 de març / 11.30 h
Plaça de Can Xammar
Un vermut al vell mig de Mataró amb tres Big Bands d'escoles de música, que ens faran gaudir d’un bon recull d'estàndards de jazz. Són la Big Band Escola Municipal de Música Mataró, l'Ohio Big Band de l'escola de música El Carreró i la Big Band Flash de l'escola La Concepció, de Barcelona.


Visita guiada

Vil·la romana de Torre Llauder

Dissabte, 23 de març / 12 h
Vil·la romana de Torre Llauder
Visita guiada al jaciment arqueològic de Torre Llauder. Veurem com era la vil·la romana que s'ha conservat i passejarem per les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.


Visita comentada

Rosa Codina-Esteve. Vacuum

Dissabte, 23 de març / 18 h
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Visita comentada a l'exposició a cura de l'artista Rosa Codina-Esteve (Mataró, 1948), una oportunitat per entendre la mostra des del punt de vista de la pròpia artista i endinsar-nos en les seves obres.


Visita guiada

Miquel Biada, el primer ferrocarril

Diumenge, 24 de març / 11 h
Ajuntament de Mataró
Recorregut guiat que permet visitar els escenaris relacionats amb la vida de Miquel Biada a la ciutat, i per aproximar-se a la seva època i a la revolució que va significar l’arribada del tren.


Activitat familiar

Descobertes naturalistes al jardí: els invertebrats

Diumenge, 24 de març / De 12 a 13.30 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)
Invisibles, fascinants, multicolors... Així poden arribar a ser els petits habitants del jardí i la bassa. Destinat a famílies amb nens i nenes de 5 a 12 anys. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia al 93 741 29 30 (de dl a dv de 9 a 14 h).


Sortim en Família / Circ · Clown

Hats

Diumenge, 24 de març / 12 h
Casal L'Aliança
El clown Jam presenta Hats, un espectacle d'humor i teatre gestual, marca de la casa, amb una teatralitat i posada en escena que agradarà a qualsevol edat. Hats ens proposa descobrir-nos en els somnis, ser aventurers i no quedar-nos a la zona de confort i la rutina.


Vermut musical

Òscar Torres

Diumenge, 24 de març / 12 h
Plaça Catalunya
Vermut musical al barri de Peramàs amb el mataroní Òscar Torres, cantautor que combina la rumba catalana amb estils com el rock, el funk o el reggae.


Quaresma

Serra la Vella

Diumenge, 24 de març / 13 h
Plaça de la Peixateria
Grans i petits cantaran durant set setmanes la tonada "Serra la vella, un plat d'escudella, serra la velló, un plat d'escudelló". Cada diumenge de Quaresma tothom veurà com la Vella perd una pota.