divendres, 1 de març del 2019

Cap de setmana de Carnestoltes i molt més. Viu la cultura a Mataró!

Butlletí cultural de la ciutat de Mataró

 

Carnestoltes

Rua de Carnestoltes

Dissabte, 2 de març / Des de les 18 h
Nou Parc Central

En Pellofa XLI convida tothom a participar a la Rua de Carnestoltes. Enguany la rua modifica el seu recorregut i obre una categoria per a comparses familiars. Sortirà a les 18 h del Nou Parc Central i baixarà per la Riera fins a la plaça de Santa Anna.En Pellofa XVIII otorgarà els premis a la compar

Els dijous a la biblio

Carnestoltes

Dijous, 28 de febrer / 17.30 h
Biblioteca Popular Fundació Iluro
El rei Carnestoltes ha vingut per regnar. El seu regnat és curt, però farcit de soroll, festa i diversió.


Carnestoltes

Repartiment de truites

Dijous, 28 de febrer / 19 h
Plaça de Santa Maria
L’Hermandá de la Juliana Llardera i la Semproniana Llardosa passejarà el seu carro pels carrers. Repartirà truita i botifarra d’ou amb l’acompanyament d'alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró. La Momerota i la Momeroteta també voltaran per la zona pixant vi i suc.


Cinema en VO

Un asunto de familia

Dijous, 28 de febrer / 20.15 h
Foment Mataroní
Una família pobra que sobreviu gràcies a petits delictes sembla viure feliç fins que un accident imprevist revela secrets ocults i posa a prova els llaços que els uneixen.Pel·lícula japonesa d'Hirokazu Koreeda, de 2018. 121 min. 


Carnestoltes

Arribada d'en Pellofa XLI

Divendres, 1 de març / 20 h
A diversos indrets
En Pellofa XLI és a punt d'aparèixer i instaurar el seu règim. Els Botargues es despertaran i aniran amb la Momerota i la Momeroteta a rebre'l. La banda de l'Agrupació Musical del Maresme hi posarà la banda sonora.


Estrena de cinema

L'amor blanc de Besançon

Divendres, 1 de març / 20.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa
Projecció i presentació de la pel·lícula L’amor blanc de Besançon, de Sandra Sàrrias, de temàtica romàntica i artística. Dues amigues parlen de l'antic amor d'una d'elles, un amor pur donat per un personatge que ve a ser un déu modern influenciat i inspirat d'un artista revolucionari del segle XIX.


Festes

El mercat s'engalana de Carnaval

Dissabte, 2 de març / de 10 a 13 h
Espai Demo del Mercat de la Plaça de Cuba
El mercat s'engalana de Carnaval. Fotocall popular i actuació de "Los Herrerita"


Carnestoltes

Ball de Gitanes

Dissabte, 2 de març / 11.30 h
Plaça de Santa Anna
Els balls tradicionals de Carnestoltes enguany tindran com a convidada d'honor la banda de música Lira Urgavonense d'Arjona (Jaén), a més de La Principal de la Bisbal i diversos esbarts visitants.


Visita guiada

El Mataró d’en Terri (1918-2000)

Dissabte, 2 de març / 18 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Visita guiada a l'exposició per celebrar el centenari del naixement d'en Terri. Coneixerem la ciutat de Mataró a través de la mirada particular i autodidacta d’en Terri, i de l’activitat social i cultural desbordant que va desenvolupar a la ciutat.


Temporada Estable / Teatre

El preu

Dissabte, 2 de març / 18 h i 21 h
Teatre Monumental
Homenatge al dramaturg Arthur Miller a través d’un drama intimista, intens i reflexiu. Una història sobre l’enfrontament entre dos germans que parla de les conseqüències de les nostres decisions. Dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada per Pere Arquillué, Ramon Madaula, Lluís Marco i Rosa Renom.


Carnestoltes

Ball de Carnestoltes

Dissabte, 2 de març / 20.30 h
Plaça de Santa Anna
Ball de disfresses amb les actuacions de Reskate (ska-reggae), The Cabrians (ska), Bossonaya (Barcelona) i PD L-Mental (música no sexista). Concurs de disfresses i barra a preus populars. 


Carnestoltes

La ressaqueta d'en Pellofa

Diumenge, 3 de març / 11 h
Des de l'Ajuntament
En Pellofa és un dormilega que va anar a dormir tard. Per anar al Ball infantil caldrà despertar-lo i dur-lo fins a la plaça de Santa Anna, amb l'ajuda de la Momeroteta. L'actuació d'El Tramvia Blanc ens permetrà acabar amb la mandra i lluir les disfresses.  


Visita-Cloenda de l'exposició

La lliçó de Diògenes

Diumenge, 3 de març / 12 h
Sales d’exposicions de Can Palauet
Trobada-visita-cloenda de l'exposició col·lectiva produïda pel Centre d'Art Tecla Sala d'Hospitalet de Llobregat i itinerada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Hi participaran el comissari, Àlex Mitrani, i artistes participants a l'exposició Col·labora: Espinaler


Activitat familiar

Esculpim records d'en Terri

Diumenge, 3 de març / 12 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Amb aquesta activitat familiar coneixerem d'una manera dinàmica la ciutat de Mataró, i ho farem a través de la mirada particular d'en Terri i de l'exposició temporal “El Mataró d'en Terri (1918-2000)”.


Visita guiada

Materialitz'art en família

Diumenge, 3 de març / 12 h
Casa Coll i Regàs. Fundació Iluro
Una visita per la casa Coll i Regàs que et permetrà descobrir el Modernisme i imaginar el futur de Mataró a partir de la creació d'un treball col·lectiu en què utilitzarem la impressió 3D, entre altres materials i tècniques. 


Concert

Discconcert de Carnaval amb DJ Pulpi

Diumenge, 3 de març / 17 h
Sala Clap
El segon diumenge de cada mes, la sala Clap acull una activitat musical i sessió de discoteca organitzada per l'associació Entramat i dirigit a persones amb diversitat funcional. Aquest mes serà el primer diumenge, especial Carnaval!


Concert de cambra

Cabaret songs

Diumenge, 3 de març / 18 h
Foment Mataroní
La mezzosoprano Mireia Pintó acompanyada de Vladislav Bronevetzkt al piano presenten un repertori amb obres de Poulenc, Satie, Strauss, Rosenthal, Holländer, Britten i Bolcom.


Fet a Mataró / Dansa

Faralaes de Daniel Rosado

Diumenge, 3 de març / 19 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Daniel Rosado ens presenta aquest solo que és una invitació a la festa, a les ganes de compartir un acte vital. Un solo de dansa esdevé un exercici de dansa i reconeixement de la pròpia identitat entorn de la celebració.


 

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori  
No veus correctament aquest correu?Nota legal