dimecres, 27 de febrer del 2019

Museus, arqueologia, concerts, literatura, vídeos, reflexió, robòtica... la cultura més sorprenent

.
.
.
.

Mark Osborne

Coldplay: Hurts Like Heaven

Cada febrer Lleida s'omple de pel·lícules d'animació i stop motion. I és que te lloc l'Animac, la mostra internacional de cinema d'animació de Catalunya. Un dels convidats enguany és Mark Osbone, director de KungFu Panda i de la més recent adaptació d'El petit príncep, Osborne també participarà a l'homenatge que es farà a Stephen Hillenburg,creador de Bob Esponja (un personatge sobre el qual Osborne també va fer una pel·lícula), que va morir a finals de l'any passat.

Fa uns anys, Osbone fa signar Hurts Like Heaven, un genial videoclip dels Coldplay on es barreja còmic, música i animació. No us el perdeu!!!!

Patrimoni Immersiu

Experiències! Volem Experiències!

Els nostres hàbits quan fem una sortida cultural estan canviant. Anar a un lloc i només mirar se’ns queda curt. Volem alguna cosa més. I els museus estan responent. Us presentem un conjunt d'experiències que us sorprendran!

Apps i jocs

Vols fer exercici? T'ajudem a que sigui més divertit!

Recordeu els Wii Sports? Uns jocs de simulació de fer esport que van causar lesions (lleus) i agulletes (greus) en molta gent de totes les edats. I és que fer exercici pot ser avorrit si no trobem una motivació per posar-nos en forma. Us hem seleccionat tres formes divertides de fer exercici!!!

T'hi esperem!

Vine amb nosaltres a l'IAM

Del 21 al 23 de març 400 pensadors creatius i organitzacions que reflexionen sobre la consciència digital del món participaran a l'esdeveniment anual de l'IAM per abordar el tema d'aquest any: The Quantumness of Archipelagos: com podem desaccelerar, descolonitzar i debatre la coevolució d'internet, les tecnologies digitals i les societats? Nosaltres hi serem i si ens hi vols acompanyar tens un 25% de descompte entrant a aquesta web. T'hi esperem!!!

Fets aquí!

Videojocs catalans de 2018

Tots els anys fem una foto de grup amb els videojocs catalans publicats entre l'1 de gener i el 31 de desembre. Volem que sigui un llistat exhaustiu, així que si trobeu a faltar algun joc feu-nos-ho saber i l'afegirem. Aquí teniu els videojocs catalans del 2018!!!

Tecnologia i música

Neix el Palau Digital

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ha presentat Palau Digital, un nou minisite que posa a l'abast de tothom l’actualitat, els concerts i continguts musicals. Una aposta per la digitalització com a eina per difondre continguts, fidelitzar el públic, crear comunitat i promoure la interacció. Una forma de conèixer el Palau de la Música!

Revisitar els clàssics

Clàssics reloaded

Un altre febrer tornem a portar-vos el tradicional Classics Reloaded: les grans obres d’art reinterpretades per artistes actuals. Simples i bells homenatges als grans artistes o punyents crítiques a la realitat de la nostra societat a nivell ètic, tecnològic o polític. Els clàssics un cop més interpreten el nostre present i el nostre futur!

Com cada any...

Arriba Kosmopolis, la festa de la literatura amplificada i digital

Kosmopolis és un festival biennal que és cita obligada per als amants de la cultura, la literatura, les arts i també de la ciència, la tecnologia i el món digital. El recomanem en el seu conjunt però algunes activitats són imperdibles des de la mirada de la cultura digital. Aquesta és la nostra selecció!!!

Els coneixes?

Guia per entendre què són els eSports

Segur que heu sentit a parlar dels eSports o esports electrònics. Un grup de joves competint jugant a videojocs, omplint estadis, amb milers de seguidors, partides emeses per televisió i comentades per professionals com si fossin partits de futbol. En aquest post us expliquem què són els eSports!

Setmana Santa

Colònies i campaments tecnològics

Com cada any, hem rastrejat la xarxa per trobar les colònies i els campaments de Setmana Santa relacionats amb tecnologia, robòtica, videojocs, programació... Si tens nenes i nens a casa, mira com poden aprendre i divertir-se aquestes vacances!!

Terminologia

Com parlar de tecnologia en català

Som al Mobile World Congress (MWC), i el Termcat repassa la terminologia tecnològica que més s’utilitza en les comunicacions d’aquest esdeveniment. Voleu saber com es diuen el termes tecnològics en català?

No som robots

Els nens de la guerra

Us portem un impactant i preciós vídeo de la ONG britànica War Child UK on parla de les conseqüències que les guerres tenen en els nens que les pateixen. "No sóc un robot", diu la cançó, mentre una nena víctima d'un conflicte bèl·lic es refugia en un robot mentre intenta oblidar les experiències passades i integrar-se a la nova vida. La campanya és de l'agència Raw London.

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat  

25 - 27 FEBRER
4YFN (4 Years For Now). Fira de Barcelona - Montjuïc. Barcelona/td>
Fins el 23 FEBRER
La forma del temps. Exposició col·lectiva de videoart. Casa Elizalde. Barcelona
Fins el 3 MARÇ
Your phone is a cop. Instal·lació interactiva d'Isaki Lacuesta i Refree. Fabra i Coats. Barcelona
Fins el 14 ABRIL
Cicle "Res no és mentida. Joves i ficció en temps digitals", UOC i Sala Becket. Barcelona
Fins el 18 MAIG
Pantalles i Pastilles, exposició col·lectiva en homenatge a Fahrenheit 451. ADN Platform. Sant Cugat del Vallès
25 - 28 FEBRER
Mobile World Congress. Fira de Barcelona - Gran Via. L'Hospitalet de Llobregat
26 FEBRER - 2 MARÇ
YoMo. Youth Mobile Festival. La Farga. L'Hospitalet de Llobregat
28 FEBRER
Xerrada Accepto les condicions: usos i abusos de les tecnologies digitals. CCCB. Barcelona
 2 - 23 MARÇ
Creació de mons amb Realitat Virtual amb Cospaces. Convent de Sant Agustí. Barcelona
 9 - 10 MARÇ
Fira de videojocs Mr Game. Reus
 15 MARÇ
Meetup Let's Play: Netblast! per game designers. Canòdrom. Barcelona
 16 MARÇ
HackGirl, hackathó en femení, dins el projecte TecnoGirl. TecnoCampus. Mataró
 Fins el 23 MARÇ
Inscripcions per el Taller de Muntatge de la teva Màquina Arcade. BDN Lab, Badalona
 28 MARÇ
Taller Demostratiu: Fabricació Digital i Fotografia. BDN Lab, Badalona
(la data és el termini màxim)
3 MARÇ
Projectes per participar al Concurs de Videojocs Three Headed Monkey Awards 2019
18 MARÇ
Convocatòria de residències d'art digital a L'Estruch de Sabadell 
18 MARÇ
Consultoria Cultura ICEC: Subvencions per a la realització de consultories per a empreses o entitats culturals
30 ABRIL
Projectes de webs i espais en línia que promoguin la diversitat al I Premi per a la diversitat en l'audiovisual promogut pel CAC
5 MAIG
Projectes en VR de ficció, documentals, artístics... per al festival de VR d'Arlès
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat