dilluns, 25 de febrer del 2019

La Missa de Les Santes s’obre a nous ritmes i busca renovar el cor




L’equip de directors musicals de la Missa engeguen una iniciativa per tal de donar a conèixer la música i lletra de la Missa de Glòria a la societat musical mataronina

La Missa de Glòria de Les Santes, que va ser composta per el mataroní Mossèn Manuel Blanch l’any 1848 i estrenar el mateix any, és una Missa de Glòria per a solistes, cor i orquestra, amb clares influències de l’òpera italiana d’aquella època. Gràcies a una iniciativa impulsada pel seu equip de directors, format pels Mestres Jordi Lluch, Francesc Cortés i Lluis Carné, es vol donar a conèixer la música i lletra de la Missa de Glòria a la societat musical mataronina i atraure a nous cantants que podrien formar part del cor.
Conjuntament amb l’Escola Municipal de Música, la Casa de la Música i l’ajut i suport de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró han estat treballant amb el músic mataroní, Ivó Oller, en la preparació d’uns arranjaments a partir de fragments de la Missa de Glòria, en els quals es combina l’essència de la música coral amb ritmes i lenguatges musicals moderns.
Aquesta iniciativa ha de permetre arribar a un públic molt més ampli i configurar un Cor de noves veus per la seva interpretació al públic d’aquí a uns mesos. Els directors confien que aquest repte ajudarà a enriquir i potenciar la participació popular entre els cantaires del Cor en un futur próxim.
La interpretació de la Missa de Les Santes a l’ofici en honor de Santa Juliana i Santa Semproniana, les patrones de la Ciutat de Mataró, té una menció especial en la catalogació de Les Santes com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.
L’organització anual de la mateixa és una tasca complexa que, per garantir la qualitat que les Patrones, la Ciutat i la Festa Major requereixen la participació de solistes, cor i orquestra i els participants ho fan de manera voluntària. El repte de superació i millora constant obliga a involucrar i fer partícips les persones amb el màxim grau de capacitats, coneixements i compromís.
Per això han organitzat un concert a finals del mes d'abril al Teatre Monumental i fan una crida a participar-hi. Es faran dos assajos previs i els interessats s’han d’apuntar al web https://ritmeslessantes.clonica.net/ abans del 15 de març.

Publicat per