dilluns, 4 de febrer del 2019

El Dia internacional de la Dona se celebra a Mataró amb una vintena d’actes diferents
L’acte institucional és la conferència “Las mujeres que no tuvo la constitución” a càrrec de Cristina Almeida

El 8 de març se celebra el Dia internacional de la Dona i Mataró ha programat més d’una vintena d’activitats diferents al voltant d’aquesta jornada reinvidicativa sobre la necessitat d’aconseguir igualtat en l’àmbit laboral tant a nivell salarial com de reconeixement i oportunitats. L’acte institucional del programa serà la conferència “Las mujeres que no tuvo la constitución” a càrrec de Cristina Almeida, que es farà el 4 de març, a les 19 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

Cristina Almeida (Badajoz, 1944) és una advocada que ha destacat en la defensa dels drets laborals i de la dona durant la seva trajectòria on també ha estat diputada al Congrés dels diputats i senadora al Senat espanyol. Entre les seves publicacions destaca l’assaig “La mujer y el mundo del trabajo” i ha col•laborat en diverses publicacions amb articles sobre els drets de les dones, dels barris i de les associacions de veïns. Almeida, que durant la gestació de la Constitució Espanyola de 1978 militava al Partit Comunista, centrarà la seva xerrada sobre la norma suprema de l’ordre jurídic espanyol i l’absència de la dona en la seva elaboració i redacció en un anys de transició on els drets de la dona eren minsos. Al finalitzar la conferència, l’actriu mataronina Clara de Ramón llegirà el Manifest del 8 de març.

Altres activitats del programa que cal destacar són el debat feminista que es farà el 9 de març a Can Palauet, de 10 a 12 h, on participaran l’activista feminista Empar Pineda i la periodista i militant feminista, Irantzu Varela. La periodista Elisenda Carod serà l’encarregada de conduir aquest debat obert a tota la ciutadania. I el mateix dia 9 de març, a la tarda, la Xarxa d’Espais Joves de Mataró ha organitzat a la plaça de l’Ajuntament els concerts de Magalí Sare, Monique Makon i Joina, exposicions, parades informatives, food trucks, tallers i la il•lustració d’un mural a càrrec de l’artista Lara Sánchez, que s’engloben sota el nom de Sorori-Art.

A banda de les mobilitzacions pròpies del 8 de març, a Mataró el grup d’entitats de dones Teixit de Dones ha organitzat L’Onada Violeta que sortirà el diumenge 10 de març a les 11 h des de l’Ajuntament i finalitzarà a la plaça de la Pepa Maca on es representarà “He nascut dona”, dirigida per Enric Domingo, i protagonitzada per les dones del taller de teatre “Dones en Acció”.

I en teatre cal destacar la representació el 28 de març, al Teatre Monumental, de l’obra amb ressò internacional “Ella y mi género” de la Companyia Theater October ASBL.

Publicat per