dimarts, 29 de gener del 2019

Escalfa't amb música: Vine a L’Auditori!

 
Els concerts que no et pots perdre!

HOMENATGE A TOLDRÀ
(OBC)
L'OBC posarà el punt final a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural amb un concert d'homenatge a Eduard Toldrà. Figura emblemàtica de la música a Catalunya, va ser impulsor i primer director de l’Orquestra, a més de compositor prolífic en els àmbits de la música simfònica, de cambra i vocal. 
Preu: 25 €
ZOOM
A partir de 5 anys
(Concerts Familiars)
El coreògraf Cesc Gelabert desafia la tècnica i la imaginació dels alevins de laJove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Músiques de Britten, Stravinsky, Toldrà, Beethoven i Rameau amb una presentació escènica, un zoom sobre els músics, els seus moviments i les seves emocions.
Preu: 12 €

ENSEMBLE TOPOGRÀFIC / XAVI LLOSES
Meteora
(Escenes)
Tres talents en combustió creativa (la ballarina Anna Hierro i els músics Carlos Martorell Xavi Lloses), presenten un espectacle que investiga amb la sonoritat, el moviment i la tecnologia. Meteora és una macroinstal·lació viscuda i ballada que ens portarà a dimensions desconegudes. De la tècnica a l’emoció pura!
Preu: 15 €
VISIONS LLATINES 
Per on es pon el sol
(Temporada Banda)
José R. Pascual Vilaplana dirigeix la Banda  Municipal de Barcelona en un programa ple dels ritmes i l’energia de la música iberoamericana.
El programa inclou Libertango dePiazzolla, 
200 del colombià Victoriano Valencia, Mañanas Mexicanas del mexicà Carlos Chávez i Vientos y tangos,el tango vist des de l’òptica de l'estatunidenc Michael Gandolfi
Preu: 14 €
FESTIVAL LLUMS D'ANTIGA
Del 5 al 16 de febrer
(Música Antiga)
L’Auditori inicia el Festival Llums d’Antiga, una cita que ens permetrà gaudir, del 5 al 16 de febrer, d’una intensa activitat musical en diferents esglésies i capelles de la ciutat de Barcelona. Dotze dies de màgia en escenaris històrics de la ciutat amb repertoris amagats que un dia van envoltar figures com Lluís XIV o Martí Luter.

NÚRIA RIAL & ACCADEMIA
DEL PIACERE

Sebastián Durón: Muera Cupido
(Festival Llums d'Antiga)
Sota el suggeridor nom de Muera Cupido, el gambista Fahmi Alqhai i l'Academiadel Piaccere amb la soprano Núria Rial, uniran els seus talents musicals per donar nova vida a una selecta col·lecció d’àries de les obres escèniques de Durón, dedicades a l’inesgotable i sempre emocionant tema de l’amor.
Preu: 29 €
SONETS DE JOGUINA
A partir d'1 any

(Concerts Familiars)
Contes i rondalles carregades de fantasia, jocs i joguines, cançons de bressol... us convidem a entrar de puntetes al món dels infants a través de versions de músiques que diversos autors van escriure inspirant-se en l’univers dels més petits. Un concert per despertar els sentits dels més petits i fer volar la seva imaginació! 
Preu: 10 €

EL TERCER DE RAKHMÀNINOV
amb Barry Douglas
(Temporada OBC)
L'OBC dirigida pel mestre Josep Caballé, convida el pianista Barry Douglas a interpretar el Tercer concert deRakhmàninov, que més de 100 anys després de la seva estrena segueix sent un dels reptes més difícils per als solistes actuals. També sentirem Don Quixot, el ballet més profund i madur de tots els que va compondre Robert Gerhard
Preu: de 10 € a 58 €
QUARTET CASALS:
BRAHMS PIANO QUINTET
(Música de Cambra)
El Quartet Casals s’uneix a una de les estrelles mundials del piano, el rusAlexander Melnikov, per interpretar elQuintet amb piano en Fa menor deJohannes Brahms. El repertori es completa amb el Quartet de corda en Do major de Franz Joseph Haydn i elQuartet de corda núm. 1 de Béla Bartók, dos dels seus compositors predilectes.
Preu: 29 €
HOMENTAGE A GLENN MILLER
Swing & Jazz
(Temporada Banda)
Beatriz Fernández dirigeix la Banda Municipal de Barcelona i convida laRaval’s Band a sumar-s’hi per retre homentage a Glenn Miller en el 75è aniversari de la seva mort. Faran un recorregut per la música més alegre i festiva de la primera meitat del segle XX:  ragtime, dixieland, xarleston, swing, rythm & blues, mambo: és impossible mantenir el cos quiet!
Preu: 16 €
VOX LUMINIS:
The Reformation
(Festival Llums d'Antiga)

Un dels ensembles vocals més importants d’Europa, ens presenta aquest programa que ens permetrà fer-nos una idea de l’impacte que el pensament de Luter va tenir sobre la música i de com aquesta sonava a la seva època. Una mirada sobre com els compositors luterans escrivien música per als diferents serveis eclesiàstics i com van modificar la litúrgia de l’Església catòlica.
Preu: 29 €
VIDA D'HEROI DE STRAUSS
amb Rafael Payare
(Temporada OBC)
L’OBC interpreta Vida d’heroi de Richard Strauss, un poema simfònic autobiogràfic, colossal i endimoniadament difícil, una de les grans creacions musicals de tots els temps. A més, l’última obra de Peter Eötvös, un plany per la mort de refugiats al Mediterrani amb un raig d’esperança: música lligada a l’actualitat i a les emocions per un món més just.
Preu: de 10 € a 58 €
VISIONS DEL JAPÓ
Per on neix el sol
(Temporada Banda)

El Japó és el país del món que compta amb més bandes. La passió per la música de banda és desbordant i contamina tots aquells que s’hi apropen. La Banda, dirigida per Douglas Bostock, ens presenta un concert que combina obres d’autors japonesos amb obres de músics occidentals inspirades en aquella cultura i amb un sol protagonista: el so de la banda.
Preu: 16 €
SINN+FORM
Frank Bretschneider, Pierce Warnecke
(Sampler Sèries)
Un dels referents europeus de l’electrònica, Frank Bretschneiderpresenta SINN+FORM, que parteix de la idea d’un món caòtic i de l’intent constant de l’ésser humà de descriure'l, controlar-lo i canviar-lo. Bretschneider simula aquest concepte amb sintetitzadors modulars i l’artista visual Pierce Warnecke aportarà elements equivalents amb imatges.
Preu: 7 €
FERRAN PALAU
Blanc
(Sit Back)

Blanc és el tercer treball en solitari deFerran Palau. Enregistrat i produït per ell mateix, juntament amb Jordi Matas (Seward), el disc està, segons paraules de Palau, directament influenciat per Twin Peaks, el hip hop, el soul, la vapor-wave i un xic de Julio Iglesias. Un àlbum de dream pop autoral, d’una bellesa subtil i delicada que embolcalla l’oient en un ambient vaporós i poètic.
Preu: 15 €
SHÉHÉRAZADE I KORNGOLD AMB XIAN ZHANG
i el violí de Ray Chen
(Temporada OBC)
L'OBC, dirigida per la mestra Xian Zhang, convida el violinista Ray Chen a interpretar el Concert per a violí i orquestra de Korngold. A més, l’obra més popular de Rimski-Kórsakov,Shéhérazade i l'Internet Symphony deTan Dun, autor de la música dels Jocs de Pequín i guanyador d'un Oscar.
Preu: de 10 € a 58 €
GIANNI GAGLIARDI
Debussy Ibérico
(Jazz Sessions)

Debussy no només va revolucionar la música clàssica sinó que les seves innovacions van tenir una forta influència en el llenguatge del jazz. El saxofonista català Gianni Gagliardi li retrà homenatge en motiu del centenari de la seva mort amb una revisió de les seves obres que barrejarà els dos gèneres sota el nom deDebussy Ibérico
Preu: 15 €
PICA-SO
A partir de 2 anys
(Concerts familiars)
Descobriu l'univers musical d'un dels pintors més genials del segle XX. De la mà de Pablo Picasso, ens acostarem al flamenc, a les músiques de la Barcelona modernista, als ballets russos i fins i tot al cuplet i a la chanson francesa. Un espectacle ple de sorpreses que captivarà als petits des del primer moment!
Preu: 10 €
BRA MEHLDAU & 
IAN BOSTRIDGE
(Música de Cambra)
Després de veure’s actuar el 2015, el pianista Brad Mehldau i el tenor Ian Bostridge es van trobar i es van confessar la seva admiració mútua. Des de llavors, Mehldau ha creat diverses cançons pensant en la veu de Bostridge, com aquest cicle que presentaran per tot el món durant aquest any.
Preu: 29 €
Més informació i horaris al web de L'Auditori