divendres, 30 de novembre del 2018

Aquest cap de setmana la cultura es viu a Mataró!

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

Inauguració d'exposició

El Mataró d’en Terri (1918-2000)

Dissabte, 1 de desembre / 19 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró

L'exposició comissariada per Manuel Guerrero, en ocasió de la celebració del centenari del naixement de Lluís Terricabre, ofereix un retrat de la ciutat de Mataró a través de la seva mirada particular i autodidacta, i de l’activitat social i cultural desbordant que va desenvolupar a la ciutat.

El Club del Llibre

Trobada dels clubs de lectura de les Biblioteques Municipals del Maresme

Dijous, 29 de novembre / 19 h
Teatre Monumental
Any Manuel de Pedrolo 21è Aniversari de la Biblioteca Cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració de diverses editorials. 


Inauguració d'exposició

Dues col·leccions que dialoguen

Dijous, 29 de novembre / 19.30 h
Ateneu Fundació Iluro
Del 29 de novembre al 20 de gener de 2019. De dimarts a dissabtes feiners de 17.30 a 20.30 h, diumenges i festius d’11.30 a 13.30 h i de 18.30 a 20.30 h, dilluns tancat.


Festes

1r Plenari de Les Santes 2019

Dijous, 29 de novembre / 20 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Celebració del primer plenari de Les Santes 2019, en el qual tancaran les Santes 2018 i es començarà a treballar sobre les Santes 2019. 


Fet a Mataró / Teatre

Follia


Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Un espectacle colpidor a partir dels textos "La infanticida" de Caterina Albert i "El paper de paret groc" de Charlotte Perkins Gilman, que ens mostren els trastorns mentals de dues dones a causa del comportament dels homes. Les actrius encaren un autèntic tour de force interpretatiu.


Espectacle

Nit de Gala de la Fundació El Maresme: Rodó

Divendres, 30 de novembre / 20 h
Teatre Monumental
Nit de gala de la Fundació El Maresme amb l'espectacle Rodó del grup de teatre còmic Chapertons.


Concert

GospelSons. Aretha Franklin Tribute

Divendres, 30 de novembre / 22 h
Sala Clap
GospelSons s'atreveix amb tot. La seva directora Georgina Blanch els ha engrescat amb Queen of Soul, un merescut homenatge a Aretha Franklin.


Música popular

Diada de la Rumba

Dissabte, 1 de desembre / D'11 a 14.30 h
Plaça de l'Ajuntament
Enguany l'acte està dedicat al garrotín lleidatà i inclourà l'homenatge a Rafael Salazar, Onclu Rafael, icona de la comunitat gitana i rumber carismàtic de Mataró. S'oferiran tallers de ball i glosa, animació infantil i l'espectacle "24 rumbes per diatònic".


Música

Les Jams de la Casa de la Música

Dissabte, 1 de desembre / 18 h
Sala Clap
El primer dissabte de cada mes, la Casa de la Música de Mataró organitza una jam-session a la Sala 2 del Clap per a alumnes avançats i músics amateurs de Mataró i rodalies que els vingui de gust tocar estàndards del rock, pop, blues...


Música en directe

The New Raemon

Dissabte, 1 de desembre / 20 h
Dòria Llibres
Concert acústic i en solitari de The New Raemon.


Diada d'Andalusia

Dia històric d'Andalusia a Mataró

Diumenge, 2 de desembre / A partir de les 11.30 h
Plaça Andalusia
El dia històric d'Andalusia a Mataró se celebra el diumenge 2 de desembre amb una ofrena floral a la plaça d'Andalusia, l'entrega de premis del XXIII Concurso de Poesía Memorial D. Francisco Torrente, una conferència titulada "Andalucía: ayer y hoy" i acabarà amb una degustació de vi.


Vermut musical

Joan Lorente

Diumenge, 2 de desembre / 12 h
Plaça de Pi i Margall
Joan Lorente presenta Punt de partida, el seu primer disc en solitari. És un inici, un llançament, un tornar a començar de tot el que l’envolta. Amb cançons plenes d’històries personals en què les lletres neixen de l’esperança, de la força, l’amistat i sobretot de l’amor.


Activitat familiar

En Terri us felicita el Nadal

Diumenge, 2 de desembre / 12 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
En Terri i una colla d'artistes amics tenien el costum d'enviar felicitacions de Nadal fetes per ells mateixos. A Ca l'Arenas, us convidem a fer d'artistes i crear una felicitació molt singular que podreu oferir als vostres amics i familiars.


Inauguració exposició

Pessebres i diorames

Diumenge, 2 de desembre / 12 h
Local Associació Pessebristes Mataró
Inauguració de l'exposició de pessebres i diorames. Exposició fins al 27 de gener de 2019.Horaris: Diumenges i festius d'11 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h. Els dies 1 i 6 de gener, només obert de 17.30 a 20.30 h. A partir del 24 de desembre, obert també de dilluns a dissabte de 17.30 a 20.30 h. 


Premis literaris

Lliurament del X Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats

Diumenge, 2 de desembre / 12 h
Biblioteca Antoni Comas
L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, l'Ajuntament de Mataró i el diari Ara convoquen el premi amb la finalitat de mantenir viu el record de l'Helena, enamorada del món dels llibres. Desena edició del premi de narració curta i contes per ser explicats.


Sortim en Família / Circ · Clown

Rojo

Diumenge, 2 de desembre / 12 h
Casal L'Aliança
Amb Rojo ens convertirem en acompanyants de viatge d’una clown, que té com a destí buscar els límits que nosaltres ens creem i els que ens imposen els altres. A dins de la nostra maleta hi durem il·lusions, records, però també pols, claus i poms de portes...


Visita guiada

Materialitz'art per Nadal en família

Diumenge, 2 de desembre / 12 h
Casa Coll i Regàs. Fundació Iluro
Vols crear una felicitació de Nadal o una carta als Reis única i original? Visita la casa, reviu els costums nadalencs de finals de segle XIX, elabora una felicitació o una carta als reis amb impressió 3D i diverteix-te!


Temporada estable

Rhumans

Diumenge, 2 de desembre / 19 h
Teatre Monumental
La família de Rhum & Cia està cuinant el que serà el seu tercer espectacle. Repòquer d’artistes que sabran com seduir un públic que acabarà fascinat amb les surrealistes històries que passaran a la carismàtica pista.


 
logo