divendres, 12 d’octubre del 2018

Mataró s'afegeix a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

 

Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

del 12 al 14 d'octubre
A diversos indrets

Els dies 12, 13 i 14 d’octubre diversos espais expositius i patrimonials de tota Europa obren les seves portes i programen activitats per donar-se a conèixer a la ciutadania.
A Mataró trobarem visites guiades especials a les extensions del Museu de Mataró: Can Serra Història de la Ciutat, Can Marfà Gènere de Punt i a Ca l’Arenas Centre d’Art.
A Torre Llauder la visita del dissabte 13 a les 12 del migdia serà teatralitzada. Les visites a la Casa Coll i Regàs també seran especials aquests tres dies, i a més a més, hi haurà portes obertes a l’edifici modernista el vespre del dia 13. També durant tot el dissabte tindreu l’oportunitat de visitar el campanar de la basílica de Santa Maria, una oportunitat per conèixer-ne la història i admirar les vistes de Mataró.

Jornades Europees del Patrimoni - Vista guiada

Exposicions: Camins de ronda i Anem a la platja!

Divendres, 12 d'octubre / 12 h
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni que se celebren a Catalunya els dies 12, 13 i 14 d'octubre, us proposem una visita guiada a les exposicions "Camins de ronda" i "Anem a la platja!".


Visita guiada

Campanar de Santa Maria

Dissabte, 13 d'octubre / D'11 a 18 h
Basílica de Santa Maria
Pujada al campanar per conèixer les diverses fases de construcció de la torre, el món de les campanes, les feines d’un campaner i veure la ciutat des de molt amunt. Durada: 1 hora. Inscripcions al peu del campanar, el mateix dia. Places limitades. 


Jornades Europees del Patrimoni

Visita teatralitzada a la vil·la romana de Torre Llauder

Dissabte, 13 d'octubre / 12 h
Vil·la romana de Torre Llauder
De la mà d’un personatge molt singular revelarem els secrets de la vil·la d'època imperial, residència d’un il·lustre patrici romà, i passejarem arreu per descobrir les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys i els dos peristils o patis.  


Jornades Europees del Patrimoni - Visita guiada

Jaume Arenas i Clavell. Colors d'aigua + Les Santes al mar

Dissabte, 13 d'octubre / 12 h
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni que se celebren a Catalunya els dies 12, 13 i 14 d'octubre, us proposem una visita guiada a les exposicions "Colors d'aigua" i "Les Santes al mar".


Jornades Europees del Patrimoni - Visita guiada

Mataró, capital del gènere de punt

Dissabte, 13 d'octubre / 18 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Visita guiada a l'espai d'exposició permanent de Can Marfà, que presenta una acurada selecció d’objectes de la col·lecció que la Fundació Jaume Vilaseca ha cedit a la ciutat. Un recorregut pel procés de fabricació del gènere de punt i l'evolució històrica d'aquesta indústria a Mataró i a Catalunya. 


Visita guiada

El Mataró de fa 100 anys. El fons fotogràfic Pineda del Museu Arxiu

Dissabte, 13 d'octubre / 18 i 19 h
Museu Arxiu de Santa Maria
En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, el Museu Arxiu ofereix dues visites guiades a l’exposició a càrrec de Conxi Duro, responsable de l’estudi i la selecció de fotografies del fons Pineda.


Jornades Europees del Patrimoni

Portes obertes

Dissabte, 13 d'octubre / De 20 a 21 h
Casa Coll i Regàs. Fundació Iluro
Celebrem les Jornades Europees del Patrimoni amb una jornada de portes obertes.Activitat gratuïta, amb aforament limitat (sense inscripció).Més informació a visites@casacolliregas.cat o al 682156765.


Activitat familiar

El meu germà, en Jaume

Diumenge, 14 d'octubre / 12 h
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
En Jordi Arenas ens rebrà al menjador de casa seva, ens obrirà les portes de la seva intimitat i ens presentarà tota la seva família.


 
logo