dimecres, 5 de setembre del 2018

Moltes felicitats Joan !!




Joan Pera, premiat a Corea pel seu paper de Pau Casals

És considerat el millor actor als Seoul International Drama Awards per "Pau, la força d'un silenci"

Reconeixement internacional per l’actor mataroní Joan Pera. Pera ha estat guardonat en la categoria de millor actor pel paper de protagonista a "Pau, la força d'un silenci", dirigida per Manuel Huerga. Dilluns recolliael premi a Seül, durant la gala d'entrega de la tretzena edició del prestigiós festival de drames, en el qual competien 250 treballs de més de 50 països d'arreu del món.

Pera encarna la figura del mític músic del Vendrell en aquesta coproducció de Televisió de Catalunya i ja va ser nominat als Golden Nymph Awards, al Festival de Televisió de Montecarlo, on la pel·lícula va  rebre el premi de la Creu Roja de Mònaco.

La trama de ‘Pau Casals’ se situa a mitjans dels anys 40, durant l’exili del violoncel·lista a França, en un moment en què és considerat el millor músic del moment. Instal·lat a Prada de Conflent, Pau Casals intenta ajudar les famílies republicanes, mentre es protegeix de la Gestapo que controla la zona. En plena dictadura a l’estat espanyol, el mestre violoncel·lista s’oposa a tocar en públic mentre Francisco Franco continuï al poder i les potències occidentals no en forcin la caiguda. Mentrestant, Casals malviu de donar classes de música.

Entre els seus alumnes hi destaca Pierre (Nao Albet), un noi francès especialment afectat pel fet que Pau Casals no ofereixi el seu talent al món. Pierre l’intenta convèncer per revertir la situació assegurant que un concert seu tindria tant ressò que podria despertar l’atenció internacional per denunciar la situació que es viu a Espanya. Tot i la negativa inicial, finalment Casals accepta l’actuació i ofereix un concert que acaba tenint un gran èxit mundial, de tal manera que el mestre violoncel·lista reprèn l’activitat pública i es converteix en un abanderat de la causa de la llibertat a tot el món.

Publicat per