dimecres, 19 de setembre del 2018

El Mataró Feimat s’endú el primer derbi de la temporada, a domicili

Un Eusebi Millan a vessar esperava el primer derbi de la capital del Maresme el diumenge dia 16 a les 18h, en un partit que dirimiria quin dels dos equips passaria a la següent fase de la Lliga Catalana EBA.

I va ser el Mataró Feimat el que es va imposar al Boet Mataró Parc en un enfrontament que a mitjan 3r quart semblava estar dat i beneït a favor dels grocs, però que un últim esforç dels taronges va ajustar el marcador i va fer trontollar la victòria visitant.

El primer quart va ser clarament groc, amb un Soler inspiradíssim i un Cabrera intimidador a la pintura que van marcar les primeres distàncies fent que el Mataró Feimat aconseguís la primera diferència important, 8-17. L’entrada de Rubio per part del Boet al parquet va esperonar els taronges que van aconseguir un parcial de 6-0. Finalment el quart acabaria amb un +5 pels grocs, 19-24.

El segon quart es va iniciar amb un Soler en ratxa que encadenava dos triples seguits per eixamplar les diferències fins als 10 punts. La tònica del partit seguia sent la mateixa, amb un Feimat molt inspirat i un Boet molt físic però precipitat i erràtic en el llançament que feia que els grocs anessin obrint més distàncies en el marcador. La lesió desafortunada de Bartu Martínez del conjunt taronja encara complicava més les coses a l’equip local. A la mitja part s’arribava amb un clar 35-52.

L’inici del tercer quart va continuar sent favorable a l’equip visitant, on el planter va agafar protagonisme amb un Juanola molt inspirat, acompanyat de Traver a la direcció. A mitjan d’aquest parcial els grocs aconseguien la màxima diferència amb un contundent 40-63 en el lluminós de l’Eusebi Millan. Quan semblava que tot estava sentenciat, però, va arribar la reacció de l’equip local. Una falta estúpida de Cabrera que l’enviava a la banqueta (era la 5a), una pujada en la inensitat de la defensa dels taronges i també un augment en l’encert va fer que comencessin a retallar-se les distàncies, arribant-se al final del quart amb un +17 pels grocs: 54-71.

El darrer quart començava amb un triple taronja que deixava clar que l’equip local no havia dit l’última paraula. La defensa del Boet continuava molt intensa i ofegava l’atac del Mataró Feimat. Els nervis van començar a fer acte de presència, i després d’uns minuts de desencert per part d’ambdós conjunts, els taronges van tornar a colpejar fins que van aconseguir posar-se a només 6 punts a falta de dos minuts per acabar l’enfrontament. Però la remuntada es va quedar aquí. L’ofici dels grocs amb una plantilla més veterana i cohesionada que la del Boet, més jove i molt renovada va fer que la victòria se n’anés cap a l’equip visitant, amb un resultat final de 74-84.

En definitiva, un partit molt entretingut que deixa molt bon sabor de boca a tots els aficionats, i que serveix d’avantsala dels derbis que es podran gaudir aquesta temporada, ja que ambdós conjunts de la capital del Maresme són al mateix grup de la fase regular d’EBA d’enguany.