diumenge, 24 de juny del 2018

Vols realitzar voluntariat? Custòdia del niu de la tortuga marina; Santes; Dissantes

VOLUNTARIAT. Custòdia del niu de la tortuga marina 
El passat dia 15 de juny una tortuga marina va aparèixer a la platja de Sant Simó de Mataró per fer-hi el seu niu i pondre 173 ous. Es tracta d'una tortuga d'espècie protegida, ja que està en perill d'extinció. 

Des del primer dia, diferents entitats de Protecció i Defensa dels Animals i entitats mediambientals van respondre de manera voluntària i immediata a la protecció i vetlla del niu. 

La Generalitat de Catalunya, competent en temes de protecció del mediambient, ha encarregat a l'Ajuntament de Mataró vetllar per la seguretat del niu i fer tot el possible perquè aquests ous es puguin desenvolupar de manera òptima. És per aquest motiu que s'organitza un servei de protecció del niu durant les 24 hores del dia, fins que neixin les cries. 

Des del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró fem una crida per cercar persones voluntàries per vetllar el niu de la tortuga a través de 5 torns que aniran de 8 h del matí fins a les 12 h de la nit.
  • De 8 a 11.15 h
  • D'11.15 a 14.30 h
  • De 14.30 a 17.45 h
  • De 17.45 a 21 h
  • De 21 h a mitjanit
  • La vigilància nocturna de mitjanit fins a les 8 h del matí següent, anirà a càrrec de l'Ajuntament.
Totes les persones interessades en realitzar voluntariat estaran obligades a participar en una sessió formativa: la  propera sessió formativa serà el dimecres 27 de juny a les 19.30 h al Cafè de Mar (c. Santa Rita). 

Us convidem a participar d’aquesta gran experiència de voluntariat!
VOLUNTARIAT. Santes 
Descripció de l’activitat: Es cerquen persones voluntàries per garantir el bon funcionament de la Festa Major de Les Santes, col·laborant amb diverses tasques de suport en una vintena d’actes com el Desvetllament Bellugós, els Requisits o la Crida, entre molts d’altres.
Perfil de la persona voluntària: Persones amb ganes de col·laborar. Les persones menors d’edat també poden fer voluntariat en alguns actes i tasques, si bé fins als 11 anys s’ha de realitzar acompanyat.
Nom de l’entitat:  Direcció de Cultura – Ajuntament de Mataró
Inscripcions per a persones majors d’edat:  aquí  
Inscripcions per a persones menors d’edat:  aquí
Més informació:  http://culturamataro.cat/ca/article/sobren-les-inscripcions-al-voluntariat-de-les-santes-2018-11129
VOLUNTARIAT. Dissantes 
Descripció de l’activitat: Enguany la Fundació Maresme celebra la 6ª edició de les Dissantes. Una festa per a la inclusió, on tothom està convidat a col·laborar-hi de manera voluntària a través de diverses tasques: transport i logística; muntatge de barres, suport i dinamització de l’espai de jocs, barres…
Què són les Dissantes? La nova edició de les Dissantes tindrà lloc el 21 de juliol i arrencarà a les 17.30 h amb els jocs d’en Santi i molta diversió per a la canalla. Seguidament, a les 20.30 h arribarà un dels moments més esperats, la flashmob, i tot seguit el sopar amb en Santi i la tradicional marató de concerts que amenitzarà la vetllada fins altes hores de la matinada. Una de les novetats més destacades d’aquestes Dissantes 2018 és l’emplaçament, que enguany serà al Passeig Marítim de Mataró, concretament a la Platja del Varador, un espai que esdevindrà perfecte per acollir la immensa quantitat de gent que arrossega el concert de Txarango. La festa també comptarà amb la música de la cantautora Suu, de Germà Negre i del punxadiscos Pawesome and Kieb, que tancarà la jornada a altes hores de la matinada. 
Perfil de la persona voluntària: Qualsevol persona amb ganes de col·laborar i treballar per la festa 
Dies i horaris de la realització de l’activitat: Dissabte 21 de juliol, en diferents horaris a escollir des de les 8 del matí fins a les 6 de la matinada
Inscripció:  aquí
Data límit d’inscripció: 9 de juliol de 2018
Número de persones voluntàries: 300 
Nom de l’entitat: Fundació Maresme
Correu electrònic:  vullcolaborar@fundaciomaresme.cat
Telèfon i horari de contacte: 937904748 | De dilluns a divendres de 9 a 17 h