dijous, 24 de maig del 2018

Encarem la recta final de la setmana amb cinema, teatre, dansa, música...

logo
Butlletí cultural de la ciutat de Matarósocials

 

Escola de l'espectador

6è Tots Dansen

23, 24 i 25 de maig a les 20 h
Teatre Monumental

Mostra del treball de formació en dansa contemporània a partir de les coreografies que Constanza Brncic ha dissenyat per a l'ocasió. Hi participen els instituts Puig i Cadafalch, Alexandre Satorras, Thos i Codina, Damià Campeny i Laia l’Arquera.

L'hora del conte especial diàleg intercultural

A la Xina i aquí contes per compartir

Dimecres, 23 de maig / 18 h
Biblioteca Antoni Comas
Una sessió amb teatrí d’ombres i una altra part amb un conte compartit amb les famílies sobre valors com ara l’ajuda, l’honestedat i la importància de la veritat per ser justos. Jugarem amb la veu, el cos i les imatges per gaudir tots junts d’una sessió plena de creativitat.


Cinema | DocsBarcelona a Prop

El Espanto |Wonderful Losers, A Different World

Dimecres, 23 de maig / 19 i 20.30 h
Cafè de Mar
El Festival DocsBarcelona surt de la capital i estrena la secció DocsBarcelona a Prop portant alguns dels seus films seleccionats a 10 poblacions catalanes. A Mataró veurem “El Espanto” (Argentina,2017) i “Wonderful Losers, A Different World” (Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Let


Castells

Diada castellera de primavera dels Passerells

Dijous, 24 de maig / 16 h
Plaça del TecnoCampus Mataró
Organitzada per la Colla Castellera Passerells del TecnoCampus.


Tallers a la biblio

Vida extraterrestre

Divendres, 25 de maig / 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra
Taller familiar per estimular la imaginació i la creativitat. Dirigit a nens i nenes de 7 a 10 anys acompanyats pels seus familiars. Places limitades. Inscripció prèvia a la biblioteca. A càrrec de Montse Constans.


El documental del mes

Un home millor

Divendres, 25 de maig / 19.30 h
Centre Cívic Espai Gatassa
A Better Man (Un home millor) aposta per l’anomenada justícia restaurativa, en la qual la víctima i l’agressor busquen col·lectivament la millor solució del conflicte. Documental dirigit per Attiya Khan i Lawrence Jackman. Canadà (2017). VO en anglès subtitulada en català.


Tropical Fest

Pachawa Sound + Andana

Divendres, 25 de maig / 21 h
Sala Clap
Tropical Fest e?s la suma, en un únic cartell, de dues grans cites musicals del Maresme. El grup Pachawa Sound, que omplirà la Sala Clap amb la seva alegría i energia i els jove grup mataroní Andana ens sorprendrà amb el seu reggae-ska.


Tradicions

19a Trobada de Puntaires

Dissabte, 26 de maig / 17 h
Plaça de Santa Anna
19a Trobada de Puntaires en què participaran més 300 puntaires de Mataró i d'arreu de Catalunya.


Conferència

Commemoració i homenatge a Pompeu Fabra. 1968, porta d'entrada d'Òmnium Cultural a Mataró

Dissabte, 26 de maig / 18 h
Biblioteca Pompeu Fabra
Francesc Masriera oferirà aquesta conferència en motiu dels 50 anys de la creació de la seu territorial Òmnium Cultural Mataró, presidida per Jaume Llavina. A la conferència, Masriera parlarà dels inicis de l'entitat a la ciutat, sorgida a partir d'un homenatge a Pompeu Fabra l'any 1968.


Tallers de l'Aula de Teatre

El senyor de les mosques

Dissabte, 26 de maig / 20 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Taller de final de curs a càrrec del grup Aula júnior 17 a 25 anys A. Ferran Farré dirigeix la versió de Nigel Williams de la famosa novel·la de William Golding.


Festa Major de Cerdanyola

Mostra Intercultural de Cerdanyola

Diumenge, 27 de maig / 10 h
Parc de Cerdanyola
En el marc de la Festa Major del barri de Cerdanyola, es proposa aquesta activitat representativa de les cultures que formen part del barri. Hi trobarem tastets gastronòmics, desfilada de vestits típics de diversos països, actuacions musicals variades i espectacles de dansa.


Sardanes

33è Concurs de Colles Sardanistes

Diumenge, 27 de maig / 11.30 h
Plaça de Santa Anna
33è Concurs de Colles Sardanistes amb el Territorial Barcelona Comarques (aleví, infantil i juvenil) i colles lliures. La Cobla 1 d’octubre serà l’encarregada de posar-hi la música.


Xics'n'Roll

Descobreix U2 amb Please 100%

Diumenge, 27 de maig / 12 h
Sala Clap
Xics'n'Roll és un programa de concerts de grups tribut que adapten les seves presentacions al format familiar i donen a conèixer als més petits de la casa les formacions més importants de la història del rock. En aquesta ocasió el grup Please 100% U2 Barcelona, banda tribut de U2.


Activitat familiar

Remeis casolans amb herbes: fem sabó

Diumenge, 27 de maig / De 12 a 13.30 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)
Destinat a famílies amb infants de 5 a 12 anys. Per conèixer algunes espècies de plantes medicinals que viuen a Catalunya i els seus usos principals com a remeis casolans. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia al telèfon 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).


XIV Cicle de Sarsuela

La Generala

Diumenge, 27 de maig / 18 h
Foment Mataroní
Riquesa, misèria, lleialtat, amor, desig i desengany a l'Anglaterra d'un rei destronat que vol recuperar el seu prestigi. Els números de caire romàntic són d’un gran lirisme i aconsegueix que la trama còmica de la història arribi a bon port amb els números de conjunt.


Espectacle

Limbo

Diumenge, 27 de maig / 18.30 h
Teatre Monumental
Una reflexió sobre la realitat de les persones transgènere. Compartirem l’univers de l’Albert (que abans va ser Berta), des de la zona d’espera d’un aeroport, on ha estat confinat a causa de la seva condició sexual. Una creació de Les Impuxibles.


Tallers de l'Aula de Teatre

Lluny d'aquí

Diumenge, 27 de maig / 19 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Taller de final de curs a càrrec del grup Aula júnior 14 anys. Enric Domingo dirigeix aquesta adaptació de l’obra Lluny d’aquí, de Pere Anglas.


 
logo

 
 

 
Direcció de Cultura -  Agenda -  Museus i exposicions -  Teatre i dansa -  Música 
Festes i tradicions -  Lletres i biblioteques -  Cinema i audiovisual -  Ciutat i territori