dimarts, 15 de maig del 2018

Butlletí de Cultura Digital - Tendències en cultura. Q1 maig 2018

.
.
.
.

Creació digital

Torna l'OFFF

L'OFFF, el festival de creació digital, torna a Barcelona del 24 al 26 de maig. Quan parlem de l'OFFF, molta gent ens pregunta què és, i el mateix els passa als seus organitzadors? La seva resposta? "OFFF és més que un festival que acull ponents innovadors i internacionals, és més que un punt de trobada perquè la gent amb talent d'arreu col·labori, és més que alimentar el futur. OFFF és una comunitat que convida a tots aquells que vulguin aprendre a participar i inspirar-se en un viatge de tres dies de conferències, tallers, activitats i espectacles. OFFF està fet per als curiosos."

Al Blog de Cultura Digital som gent molt curiosa i per això som fans de l'OFFF. Us deixem aquest vídeo, els títols de crèdit de l'edició 2017, dels creadors Vallée Duhamel, que van guanyar el premi del públic a la passada edició del SXSW. Una coreografia que va creixent i encaixant com el coneixement i l'energia que transmeten els diferents participants del festival.

Les notícies més curioses

Fresc & Freak

Fresc & Freak és una secció mensual que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu.

Cultura Digital a...

Sant Esteve de les Roures

Sant Esteve de les Roures és avui dia un dels pobles de Catalunya que alberga més comptes de twitter per m2. És per això que hem volgut dedicar un post per recollir la gran vitalitat tuitera i les tendències en cultura digital a Sant Esteve.

És temps de festivals

Tendències al Primavera Pro

Conforme avança maig van arribant els grans festivals de la ciutat. Entre ells el Primavera Pro, l’apartat professional del Primavera Sound, on podem trobar conferències i trobades relacionades amb tecnologia, música i tendències. Us hem buidat el programa per recomanar-vos algunes activitats!!!

Jornada

Arts Escèniques i Tecnologia 

El 22 de maig tindrà lloc a L'Estruch - Fàbrica de creació de les arts en viu, la jornada Arts Escèniques i Tecnologia, que té com a objectiu aportar reflexió, informació i eines, tant a creadors com a programadors, sobre la implicació de la tecnologia en les arts escèniques. Tota la informació en aquest enllaç. Ells hi seran. I vosaltres? 🤖🎭

Hem anat a...

Mercat de Realitat Virtual i AR

Hem anat a la segona edició del Mercat de Realitat Virtual i AR de Barcelona i us expliquem allò que ens va sorprendre, interessar i impactar. Ens acompanyeu per aquest recorregut per la VR?

Parcs temàtics i tecnologia

Inventant l'endemà

Els grans parcs temàtics han competit, des de la seva creació, en abraçar les últimes novetats tecnològiques abans que ningú: hologrames, realitat virtual i augmentada, robots... Us convidem a fer un ràpid repàs a les últimes tendències en parcs temàtics i tecnologia.

Art total

Òpera i tecnologia. Una combinació en digital

Darrerament hem pogut veure en els escenaris de la nostra ciutat alguns exemples de l'ús de les noves tecnologies en les produccions operístiques. Us els expliquem i també us mencionarem altres produccions europees molt interessants. Ens acompanyeu en aquest viatge de descobriment?

i a més...

Us convidem al Primavera Pro

Si t'ha interessat la programació en tecnologia del Primavera Pro, et convidem a participar-hi! Comparteix el Butlletí a la xarxa i diga'ns que hi vols anar! Les dues primeres persones subscrites que ho facin, tindran una acreditació DayPro per tots els dies de festival!

Videojocs

Ajuts i finançament per a projectes de videojocs

Dijous 10 de maig va tenir lloc a l’auditori del Canòdrom la jornada informativa “Ajuts i finançament per a projectes de videojocs”, amb representats de l’ICEC i Red.esTroba tota la informació, el vídeo de la jornada i les presentacions en aquesta pàgina.

Dones i tecnologia 

Segueix els teus somnis

En un moment en què el món està reconeixent el poder de les veus de dones, HP convida a les noies a reinventar les seves històries i fer realitat els seus somnis. En celebració del Dia Internacional de la Dona, HP va estrenar "Paro", un curtmetratge rodat a Kolkata, Índia, que segueix el viatge d'una nena mentre descobreix la seva passió per explicar històries i que forma part del projecte "Follow your dreams". Un dels guanyadors dels premis Next to Watch a les campanyes més innovadores que atorga Sitges Next.

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:



10 - 12 MAIG
NonStop Visual Development Seminar. Mobile Centre. Barcelona
11 MAIG
Introducció al gaming. Barcelona
11 MAIG
Blockchain & Computational Law Festival. Barcelona
Fins el 13 MAIG
Exposició Design Does. Allò que el disseny fa, comissariada per Domestic Data Streamers. Museu del Disseny. Barcelona
15 MAIG
La nostra societat 4.0. Pint of Science. Barcelona
16 - 27 MAIG
DocsBarcelona International Documentary Film Fest. Barcelona
23 MAIG
DocsBarcelona: Interactive Pitch. Barcelona
24 - 26 MAIG
OFFF Barcelona. Barcelona
25 MAIG
Jornada de videojocs i lliurament dels premis 3HMA. UPC. Barcelona
26 MAIG
X Jornada de Programació i Robòtica Educatives.Barcelona
26 MAIG
Com convertir-te en youtuber. Barcelona
30 - 31 MAIG
BIZBARCELONA. Fira de Barcelona
30 MAIG - 3 JUNY
Primavera Sound i Primavera Pro. Barcelona
1 JUNY
b'ars: internship market / acting for animators workshop. Barcelona
5 -14 JUNY
Barcelona Design Week. Barcelona
6 - 7 JUNY
Mercat Audiovisual de Catalunya. Granollers
6 - 10 JUNY
BccN. Barcelona Creative Commons Festival. Barcelona
Fins el 10 JUNY
Exposició Cibercràcia. Fàbrica d'Arts Roca Umbert. Granollers
Fins el 10 JUNY
Exposicions La bellesa de l'univers: Anys llum / Altres mons. CosmoCaixa. Barcelona
11 - 14 JUNY
Cine Europe. Barcelona
13 - 16 JUNY
Sónar+D. Barcelona
14 - 16 JUNY
Sónar Festival. Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat
16 - 17 JUNY
Barcelona Mini Maker Faire. Pavelló Italià. Barcelona
19 JUNY
12×12 Catalunya Territori TIC. Barcelona
19 JUNY
FestiBity. TNC
25 JUNY - 25 JULIOL
Atlantida Film Fest
27 - 29 JUNY
Gamelab. Hotel Hesperia Tower. L'Hospitalet de Llobregat
2 - 4  JULIOL
Congrés de robòtica educativa. UVic. Vic

(la data és el termini màxim)

15 MAIG
Participació al Free-to-play Games Campus Summer a Vitoria-Gasteiz per equips que estiguin desenvolupant videojocs free-to-play
30 MAIG
Videojocs per als premis i l'exposició dins el Busan Indie Connect Festival
31 MAIG
Concurs "Innovations Numériques pour la Culture" de la News Tank Culture en les matèries de Gestió, Comunicació i màrqueting, Interacció, Impacte social, Educació artística i cultural i Premi del públic
4 JUNY
Participació al programa Accelera el creixement de PIMEC i la Diputació de Barcelona

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat