dissabte, 28 d’abril del 2018

Butlletí de Cultura Digital - Q2 abril 2018

.
.
.
.

Realitat Virtual

Extravaganza o quan l'espectador és el show

Entre el 25 i el 28 d'abril tindrem a Barcelona la segona edició del Mercat de la Realitat Virtual i AR, amb xerrades, estands, instal·lacions i diverses programacions de curts en realitat virtual.

Un dels curts que es podrà veure és Extravaganza, d'Ethan Shaftel, que ja s'ha pogut veure al festival de Tribeca i properament a Annecy. Extravaganza barreja animació en 3D i imatge real en una sàtira immersiva. Quan l'espectador es posa les ulleres de VR es converteix en un titella atrapat en un espectacle, sent observat i rebent els prejudicis del públic. a insults per part del públic i enfront de molts dels punts cecs i prejudicis de l'entreteniment principal. El curt planteja la pregunta de si la tecnologia pot millorar la societat o si només magnifica els seus pitjors defectes. 

Fake News

Com saber si una imatge és verdadera o falsa

En els darrers mesos estem veient com s'utilitzen imatges per alimentar les fake news. T'ensenyem a detectar quines imatges són falses o estan trucades. I et posem a prova. Passaràs els tests de fake news que t’hem posat al final d’aquest article?

Literatura immersiva

Llibres per altres realitats

Literatura + Realitat Augmentada = immersió en la narrativa, noves formes d'experimentar amb les històries i d'interactuar amb els personatges. Us n'hem seleccionat uns bons exemples per nens i per no tan nens. Juguem a llegir?

Tecnologia

Colònies i campaments d'estiu 2018

Cada any us portem un llistat dels centres que ofereixen activitats relacionades d'estiu per a nenes i nens amb la tecnologia com a tema conductor. Robots, impressió 3D, drons, programació...  Aquí teniu les propostes per aquest estiu!

Nou apartat

Troba les notícies que t'interessen del nostre blog

Són molts els articles que hem publicat en el Blog de Cultura Digital. Tants que a vegades costen de trobar! Per això hem creat un Cercador per temàtiques, a partir del qual trobaràs tots els posts ordenats per sectors, seccions i anys. D’aquesta manera podràs recuperar els posts que més t'interessen!

Voleu conèixer les noves tendències?

20% de descompte per a les entrades a l'IAM Weekend 2018

Entre el proper divendres 27 i diumenge 29 tindrà lloc a Barcelona la nova edició de IAM Weekend, les jornades sobre el futur dels mitjans de comunicació, la educació, les arts i de la cultura d'internet. Si vols assistir-hi, t'oferim un 20% de descompte en les entrades. Ens hi veiem!!!

Actualitat

10 notícies que no et pots perdre l'abril

Cada dia recollim noves notícies sobre temes que lliguen tecnologia i cultura. Els podreu llegir si ens seguiu a twitter! I un cop al mes seleccionem 10 d'aquestes notícies i us fem un resum que no us podeu perdre. Aquí teniu les d'abril!l

Sant Jordi són roses

Celebració musical de la primavera

El prestigiós setmanari The New Yorker ha donat la benvinguda a la primavera amb la seva primera portada musical, obra del l'il·lustrador Tom Gauld, que captura els diferents sons que es poden escoltar en un matí primaveral al bell mig de la ciutat.

Videojocs

Videojocs – guia per a principiants #04: sobre l'art

Són art els videojocs? Resposta curta: sí. Resposta menys curta: ens és igual. Resposta llarga: espera que m'assegui, que aquest no és un tema senzill i necessito agafar aire. Analitzem la relació entre art i videojocs, una de les formes expressives més fèrtils del paisatge cultural contemporani.

Et convidem

Auditori

Vols anar a l'Auditori a veure el proper concert del cicle Sampler Sèries dissabte 28 d'abril? A
Pausaviuràs un concert audiovisual quadrofònic i una instal·lació audiovisual en diferents pantalles. I després tindràs l'oportunitat de gaudir de l'òpera An Index of Metals per a soprano, ensemble, electrònica i multiprojecció d’imatges amb reflexos metàl·lics lluminosos.Tenim 5 entrades individuals. Què has de fer? És fàcil! Envia'ns un correu a digital.icec@gencat.cat!

26 d'abril 

Dia internacional de les noies a les TIC

El 26 d'abril  es celebra cada any el Dia Internacional de les noies i la tecnologia. Un dia que ha de servir per motivar les nenes a interessar-se en els estudis tecnològics i com aquests poden canviar les nostres vides. L' "International Girls in ICT Day" es celebra arreu del món per ajudar a superar la bretxa digital, encoratjar les dones i les nenes a realitzar estudis i carreres en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM) i destacar el valor que les dones aporten al sector tecnològic

Volem celebrar aquest dia amb el vídeo que la Gina Tost va fer parlant de les dones que han contribuït al sector de la tecnologia i del poc coneixement que tenim de la seva importància #noiesTIC

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


 
19 - 29 ABRIL
Mixtur. Festival de músiques de recerca i creació interdisciplinàriaBarcelona
25 - 28 ABRIL
Mercat de Realitat Virtual i AR. Museu del Disseny. Barcelona
26 ABRIL
Màsterclass del director d'art de King ("Hazlo o no lo hagas, pero no lo intentes"). Canòdrom. Barcelona
26 ABRIL
INTANA & FAB LAB BARCELONA. PedreraArtLab 2018Barcelona
28 ABRIL
HELD + BAINBRIDGE: PAUSAConcert + Instal·lació audiovisual. L'Auditori. Barcelona
27 - 29 ABRIL
IAM WeekendBarcelona
4 - 5 MAIG
Sitges Next. Festival of innovation in communication.Sitges
4 - 6 MAIG
3ª escapada de Cultura i Creació Digitals. La Plana, Santa Maria d'Olò
5 MAIG
The Creative Fest. Barcelona
8 MAIG
Mercat de tecnologia d'Osona. Vic
10 MAIG
V Congrés Internacional EDO Barcelona. Lideratge i gestió del talent a les organitzacions.
10 MAIG
Mercat de tecnologia. Lleida
10 - 12 MAIG
NonStop Visual Development Seminar. Mobile Centre. Barcelona
10 MAIG - 10 JUNY
Exposició Cibercràcia. Fàbrica d'Arts Roca Umbert. Granollers
Fins el 13 MAIG
Exposició Design Does. Allò que el disseny fa, comissariada per Domestic Data Streamers. Museu del Disseny. Barcelona
16 - 27 MAIG
DocsBarcelona International Documentary Film Fest. Barcelona
23 MAIG
DocsBarcelona: Interactive Pitch. Barcelona
24 - 26 MAIG
OFFF Barcelona. Barcelona
25 MAIG
Jornada de videojocs i lliurament dels premis 3HMA. UPC. Barcelona
26 MAIG
X Jornada de Programació i Robòtica Educatives.Barcelona
30 - 31 MAIG
BIZBARCELONA. Fira de Barcelona
30 MAIG - 3 JUNY
Primavera Sound. Barcelona


 

(la data és el termini màxim)

23 ABRIL
Propostes per participar al Taller de desenvolupament de projectes de sèrie de ficció dirigits a Internet i les noves plataformes digitals
7 MAIG
Convocatòria a makers per participar a la Maker Faire Barcelona 2018
10 MAIG
Participació a Gamescom amb ICEX
15 MAIG
Participació al Free-to-play Games Campus Summer a Vitoria-Gasteiz per equips que estiguin desenvolupant videojocs free-to-play
30 MAIG
Videojocs per als premis i l'exposició dins el Busan Indie Connect Festival
31 MAIG
Concurs "Innovations Numériques pour la Culture" de la News Tank Culture en les matèries de Gestió, Comunicació i màrqueting, Interacció, Impacte social, Educació artística i cultural i Premi del públic

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat